El 2016, Kase.O va decidir anar per lliure i va publicar el seu primer disc en solitari, ‘El círculo‘, un àlbum amb el qual va tancar una etapa però també amb què es va carregar d’una pressió i responsabilitat que no vol repetir amb el seu últim projecte, ‘Divertimentos’. “Vull fer música per divertir-me”. Això no vol dir que totes les cançons siguin lleugeres o divertides com ‘Ringui Dingui’ o ‘Tiranosaurius Rex’, ans al contrari. Kase.O aposta per obrir-se al públic i parlar de moments complicats com la depressió a cançons com ‘Bécker’.

Sigui quina sigui la temàtica de les seves cançons, el que li agrada més a Kase.O és enfrontar-se amb el full en blanc, “jugar amb el llenguatge és el meu màxim divertiment”. Però d’on surten la gran quantitat d’idees que omplen les seves cançons? Doncs moltes apareixen en moments d’inspiració diaris que apunta al mòbil, la darrera diu: “T’obliguen a fer coses absurdes perquè volen que et sentis idiota”.

Apunto moltes coses cada dia al quadern del mòbil. Quan m’enfronto al full en blanc m’agrada enfrontar-m’hi amb un arxiu de frases potents que han sortit en moments d’inspiració molt breus o un eslògan que he vist pel carrer. Diuen que Google em llegeix els pensaments, si és així, aviat petarà, i em podreu culpar de l’apagada digital. T’obliguen a fer coses absurdes perquè volen que et sentis idiota
Kase.O, músic i compositor

Kase.O publica ‘Divertimentos’ per fascicles

L’artista aragonès, conegut pels seus jocs de paraules, ironies i sarcasmes amb missatge de crítica social, va desenvolupar la major part de la seva carrera amb el grup Violadores del Verso i, des del 2016, rapeja en solitari. ‘Divertimentos’ és un disc que Kase.O ha anat publicant per fascicles i en què ha comptat amb diverses col·laboracions com Zatu, de SFDK, tots dos són els precursors del rap a l’estat.

SFDK són persones que admiro i no ho vaig fer per recuperar la vella escola, són els meus amics, Zatu és un rimador del màxim nivell, i per això el vaig escollir, ja faré coses amb els nous xavals, però el Nacho, el Tote o el Zatu, s’ha mantingut en el temps i encara omplen estadis
Kase.O, músic i compositor

Kase.O actuarà al festival Cruïlla al 8 de juliol

Kase.O celebrarà els 10 anys de l’àlbum ‘Jazz Magnetism’ al Cruïlla 2021. Javier Ibarra i la seva banda de jazz es preparen per reviure l’àlbum que va canviar les regles del joc. Un disc en què barreja el jazz i el rap i que va significar una nova forma d’enfrontar-se amb la música després d’una llarga trajectòria amb Violadores del Verso.