“Ja tocava en bolos quan tenia 15 o 16 anys, feia de piano de fons en actuacions a restaurants i clubs de Sydney. És una cosa que he fet tota la meva vida.”

Joel Sarakula va néixer a Sydney però viu a Londres. Diu que la inspiració musical li ve de família i d’un orgue de colors que els seus pares tenien al garatge. Els seus ídols són Todd Rundgren i David Bowie que, com ell, són camaleons de la música. Tot i el seu posat d’anys 70, les lletres de Sarakula ens parlen del present amb un soul-funk-pop que ha fet girar l’artista per tot Europa amb l’àlbum ‘Love Club’.

“Sempre dic que la meva música és soul-funk-pop; té elements de funk, disco i soft-rock i té una gran influència dels anys 70 i finals dels 60, com es nota també amb la manera com vesteixo.”

‘Love Club’

Resultat d'imatges de joel sarakula love club

‘Love Club’ es el sisè àlbum de l’artista i, tal com el títol indica, parla de l’amor: Per al meu últim àlbum, ‘Love Club’, volia fer cançons d’amor, o almenys amb l’amor com un dels temes principals, perquè sempre m’havia resistit a escriure aquest tipus de cançons”.

I és que Joel Sarakula no tenia clar que aquest tema tan universal i trillat en la història de la música tingués gaire a veure amb ell: “Pensava que eren molt cursis, ‘horteres’ i kitsch i pensava que això no era per a mi”. Però per sort va canviar d’idea i va afegir un to romàntic al seu particular univers.

‘We Used to Connect’

És una cançó que parla de les relacions a través de les xarxes socials:  Estem molt ben connectats els uns amb els altres en línia però cal una connexió també en el món real”.

‘Coney Island getaway’

Una cançó en què fa referències constants a la dècada dels 70.

El futur de Joel Sarakula

Joel Sarakula no vol descansar mai i ja sap cap a on aniran els seus pròxims àlbums. “Ja he escrit moltes cançons des que vaig treure ‘Love Club’, algunes de les quals amb col·laboracions. Crec que tinc material per a dos o tres àlbums, la qual cosa és massa, és clar”. Té pendent escriure un àlbum de R&B de principis dels 80 i un altre de soft-rock dels 70.