És la primera vegada que un museu exhibeix una àmplia selecció de l’arxiu personal de l’arquitecte barceloní Ignasi de Solà-Morales, vinculat estretament a la ciutat. El Palau de la Virreina, situat al número 99 de la Rambla, ha decidit mostrar part dels seus treballs des d’aquest dimarts i fins al 12 de maig del 2019. A De Solà-Morales se’l considera un teòric i historiador de l’arquitectura i la seva figura és molt reconeguda a escala internacional.

Ignasi Solà-Morales

Autor de l’ampliació del Liceu

A la mostra s’hi trobaran fins a 137 documents de treball, apunts, conferències, diàlegs i projectes, molts inèdits. L’arquitecte, que va morir l’any 2001, és reconegut per haver estat un dels autors de l’ampliació i la reconstrucció del Liceu després de l’incendi del 1994. A l’exposició s’hi pot veure una maqueta del teatre d’òpera. Una altra de les grans aportacions que va fer Ignasi de Solà-Morales va ser la reconstrucció del Pavelló Mies van der Rohe. La particularitat és que al fer el projecte es van trobar una petita part dels fonaments de l’antic edifici que estarà disponible per al visitant. També va ser l’encarregat de redissenyar l’espai de les Fonts de Montjuïc.

Barcelona li dedica un carrer a Ignasi de Solà-Morales

El 2013 l’Ajuntament va homenatjar Ignasi de Solà-Morales dedicant-li un carrer al barri de Pedralbes. És el darrer tram de l’avinguda de l’Exèrcit entre el carrer del Tinent Coronel Valenzuela i la plaça d’Eusebi Güell.