Usuaris del Casal de Gent Gran Josep Trueta, del barri del Raval, són els autors de la mostra fotogràfica “Els grafits del Raval”. L’exposició és el resultat del primer taller de fotografia que s’ha fet en aquest casal i que ha volgut, a més d’ensenyar els fonaments bàsics de com fer una fotografia, demostrar que mai no és tard per aprendre. Arran d’aquest primer curs, l’interès dels usuaris de l’equipament per la fotografia s’ha disparat i ara tots surten al carrer equipats amb els mòbils o amb càmeres de fotografiar. Ja s’estan ultimant els preparatius per fer el segon taller de fotografia.

El taller ha estat dirigit per Alejandro Martínez, usuari del Casal de Gent Gran Josep Trueta.  Després de treballar tota la vida de gestor, fa cinc anys es va vincular al món de la fotografia. Creu “que és positiu per a tots tenir nocions de fotografia, ja que ens dona una forma de veure la vida i mirar el carrer. Des que vam fer el taller, ara tots els usuaris que hi van participar surten sempre amb la càmera fotogràfica o amb els mòbils”.

Imatges amb història

En el primer taller de fotografia, l’Alejandro va explicar els principis bàsics de la fotografia als usuaris, però, sobretot, que les imatges han d’explicar una història. Maria Dolors Plans, usuària del casal, és una de les que van participar en el taller. Per a ella ha estat tot una descoberta. “Sempre he fet fotografies però queda clar que has de perfeccionar-les. L’Alejandro és el que ens ensenya, les regles per fer una bona fotografia i que tingui un significat aquella fotografia, no només plasmar una imatge sinó que ens digui alguna cosa”.

Les fotografies, fetes al llarg de l’any passat, mostren grafits dels carrers del Raval. L’exposició, ubicada al vestíbul del Casal de Barri Folch i Torres, es pot visitar fins al 28 de febrer.