‘Vamos Juan’, del canal TNT, recupera les aventures de Juan Carrasco. Tot i que té un títol una mica diferent, es tracta de la continuació de ‘Vota Juan’, una de les sorpreses agradables de la comèdia espanyola més recent. Si no la vau veure, ara és el moment perfecte per recuperar-la, i poder-se posar amb la temporada dos. 

La primera temporada de la sèrie va ser creada per Diego San José, que ha escrit cintes com ‘Ocho apellidos vascos’ o ‘Pagafantas’, i Juan Cavestany, creador de ‘Vergüenza’, una altra de les sèries espanyoles més reconegudes d’aquests últims anys, i director de ‘Dispongo de barcos’, ‘Gente en sitios’ o ‘Un efecto óptico’. La temporada dos, però, la signa San José en solitari.

Quan comença la sèrie, Juan Carrasco és un anodí ministre d’Agricultura que, després d’una sèrie de casualitats que desperten la seva ambició, decideix presentar-se a les primàries del seu partit per optar a la presidència del Govern.

Intrigues, enveges i crisis l’envoltaran en aquesta tasca. Però no estarà sol: comptarà amb l’ajuda d’un equip que tractarà de compensar la seva manca d’habilitats amb bones dosis d’improvisació.

Amb intèrprets com ara Javier Cámara, María Pujalte, Joaquín Climent o Adam Jezierski, la sèrie flirteja amb diversos gèneres, sempre amb un to de comèdia incòmoda però també tocant el thriller, el drama polític i el familiar. Cámara brilla com a centre sobre el qual graviten la resta de personatges, des dels seus ajudants més o menys maldestres a la seva dona, Yaël Belicha, i filla, Esty Quesada (que, a la segona temporada, adquirirà més importància). Es tracta d’un protagonista difícil, ja que costa de simpatitzar amb ell per la seva ambició i manca d’escrúpols, però l’actor sap dotar-lo d’humanitat i proximitat. En el fons, és un perdedor que no veu la realitat tal com és, i intenta sortir-se’n com pot.

‘Vota Juan’ ens mostra com de mediocres poden ser la majoria de polítics en general, i espanyols en particular, i com de mafiós pot arribar a ser l’aparell d’un partit. Comparada amb ‘Veep’ per l’humor i les relacions entre un polític i els seus col·laboradors, també hi veiem aspectes de la citada ‘Vergüenza’, per l’especial to còmic, i de ‘House of cards’ pel seu protagonista sense escrúpols, Frank Underwood. 

Amb algunes noves incorporacions i cameos, ‘Vamos Juan’ comença dos anys després de ‘Vota Juan’. Amb els mateixos diàlegs hilarants, grans actuacions i dards a la classe política, el protagonista vol renéixer, crida els seus antics col·laboradors i s’embarca en una nova aventura en el si de la política espanyola: fundar un nou partit. Val la pena deixar-se emportar per aquest món paral·lel… que malauradament no s’allunya tant del real.