Guillem Roma presenta el seu últim disc ‘Kiribati’, una explosió d’energia tropical carregada de sensibilitat i optimisme, i amb cançons amb missatge com ‘No fer tant’, tot i que ell no ha parat ni durant el confinament, amb videoclips en què es triplicava per convertir-se en tota una banda. Durant aquest temps Guillem Roma ha preparat aquest disc per enviar missatges positius “perquè si hem d’afrontar problemes millor fer-ho amb un somriure” i està convençut que “la cultura és la vacuna”.

Durant la pandèmia hem vist dues cares de la cultura molt diferents, d’una banda, el gran poder que té, perquè d’alguna manera ha estat com la vacuna; però, per de l’altra, hem vist aquest poc valor que se li dona des de les institucions, situant-la en un lloc que no és el que es mereix. La cultura ha d’estar a tot arreu, als parlaments, a les escoles, a les presons.”

Guillem Roma presenta ‘Kiribati’

Kiribati és un arxipèlag d’illes del Pacífic, un paradís al mig del no res i el primer país que quedarà submergit sota el mar pel canvi climàtic. Un fil conductor que uneix les 11 cançons que conformen aquest disc, que ens recorda que necessitem lluitar contra l’emergència climàtica. El disc reafirma la voluntat de reforçar aquesta música compromesa, poètica i fresca que sempre ha caracteritzat les cançons de Guillem Roma.

Per mi Kiribati és com una espècie de símbol del que hem fet com a espècie humana, ens hem carregat el medi que ens dona vida, a més té molt de sentit al disc perquè el fil conductor de totes les cançons té a veure amb aquest canvi; un canvi climàtic i un canvi de consciència.”

Guillem Roma amb Sílvia Pérez Cruz

La influència dels anys en què Guillem Roma va viure a Mèxic i Cuba es respiren al nou disc amb l’actualització de gèneres com el bolero. Per exemple en cançons com ‘Ya nunca lo sabràs’, que compta amb la col·laboració del duo mexicà Daniel, me estas matando o també la col·laboració de Sílvia Pérez Cruz, que canta la cançó ‘La profecía’.

Els múltiples Guillem Roma del confinament

Durant el confinament Guillem Roma es va multiplicar per poder cantar i tocar les seves cançons des de casa. Roma va versionar algun dels seus temes fent ell sol totes les veus i les va compartir a les xarxes socials, i fins i tot va crear alguna cançó inèdita com el bolero ‘Me aburro’.

Amb els temps que estem vivint d’incertesa crec que és important tenir a prop la música, coses que ens aportin optimisme, energia positiva, perquè si hem d’afrontar problemes millor fer-ho amb un somriure i aquest disc va carregat d’aquesta energia, de molt d’amor.”