Descobrim quatre estrelles de l’espectacle del cabaret al Paral·lel a les acaballes del franquisme. Artistes que es van enfrontar al règim només per ser qui eren, que van transgredir les normes amb els seus xous en directe i també van patir la repressió amb presó i pallisses. El Centre LGTBI i el projecte Creuem el Paral·lel de l’Arnau Itinerant recuperen la memòria històrica del barri del Poblenou des d’una perspectiva LGTBI.

 

Desmuntant el Franquisme

El Centre LGTBI participa en el cicle Desmuntant el Franquisme, promogut per Biblioteques de Barcelona i la Xarxa de Centres Cívics, amb un programa d’activitats que s’afegeix al projecte Creuem el Paral·lel de l’Arnau Itinerant i que compta amb la col·laboració de l’Ateneu del Raval i La Casa de la Pradera. Dissabte, 14 de desembre, d’11 a 13 h, Laberint Cultura ha preparat un itinerari per descobrir on es localitzaven aquests espais queer del Paral·lel. El recorregut començarà al Centre LGTBI i finalitzarà a La Casa de la Pradera amb un vermut i un espectacle de Licorka Fey.

‘Diccionario del franquismo’

Desmuntant el Franquisme és un cicle d’activitats de recuperació de la memòria històrica que coincideix amb la reedició del ‘Diccionario del franquismo’, de Manuel Vázquez Montalbán, una obra en què l’autor abordava la dictadura franquista com a realitat històrica, política, sociològica i estètica i amb les vinyetes de Miguel Brieva. La xarxa de Biblioteques de Barcelona i la Xarxa de Centres Cívics han decidit sumar esforços per oferir un cicle que recupera la memòria històrica a través de xerrades, taules rodones, tallers, exposicions, itineraris i un club de lectura. El cicle Desmuntant el Franquisme s’allargarà fins al 9 de maig.