joc homòfob que no se te caiga el jabón

La Generalitat ha denunciat el joc de cartes per a adults Que no se te caiga el jabón a la Fiscalia de Delictes d’Odi. El Departament d’Afers Socials ha obert un expedient d’ofici sobre el joc i ara mateix assegura que s’estan obrint les diligències informatives. A banda, l’Observatori contra l’Homofòbia també està estudiant possibles accions contra el joc i treballa juntament amb el Síndic de Greuges per mirar de forçar la retirada immediata del producte.

Un joc polèmic

El joc de cartes és d’origen danès i està orientat al públic adult. Que no se te caiga el jabón està rebent una allau de crítiques a les xarxes socials perquè es considera homòfob. El joc el distribueix l’empresa catalana SD Games, originària de Santa Perpètua de Mogoda. El joc es desenvolupa en una presó i l’objectiu és evitar la carta del sabó. El nom del joc és una expressió que concep els homes gais i els reclusos com a potencials violadors.

El dramaturg, Oriol Morales, ha fet córrer la denúncia a través d’un fil de Twitter. Ha mostrat diverses cartes on es mostren clixés i paraules despectives contra el col·lectiu LGTBI. Eugeni Rodríguez, de l’Observatori contra l’Homofòbia, ha assegurat que es tracta d’un joc que genera “odi i estigma” i que ho denunciaran al govern català perquè n’aturi la comercialització. També demana a la ciutadania no comprar en els establiments que el distribueixin o el tinguin a la venda. 

El joc està a la venda a diverses botigues i a plataformes de venda electrònica. L’empresa distribuïdora assegura que és un joc d’humor negre que es ven a diversos països europeus i que no els consta que hagi rebut mai cap crítica en aquest sentit. La companyia ha rebut l’allau de crítiques a les xarxes amb sorpresa.