Judici Granollers projecte pilla pilla

(ACN) Un jutjat de Granollers ha condemnat a cinc anys i mig de presó el líder de l’anomenat projecte Pilla-pilla, que vexava públicament homes gais titllant-los de pederastes. La sentència el condemna per un delicte contra la integritat moral i per revelació de secrets, amb les agreujants de superioritat i homofòbia. Als altres cinc acusats els condemna pels mateixos delictes però a penes de nou a 27 mesos de presó segons el grau de participació. Tots sis hauran d’indemnitzar solidàriament amb 9.000 euros cadascuna de les tres víctimes.

La sentència declara provat que entre el novembre i el desembre del 2013 els acusats van assetjar homes homosexuals amb l’excusa de buscar pedòfils. El principal acusat se citava amb ells fent-se passar per menor d’edat. La cita era un engany i les víctimes es trobaven en una emboscada en què entre 10 i 20 persones els humiliaven i vexaven.

En els atacs, tots ells rodejaven la víctima i la gravaven en vídeo i l’obligaven a respondre a preguntes de tipus sexual, identificar-se amb el DNI i autodefinir-se com a pederasta. Després les imatges es penjaven al Facebook, en un grup amb més de 23.000 seguidors.

El jutge considera que això va crear un estat d’alarma social al col·lectiu LGTBI perquè temien per la seva integritat.

L’Observatori contra l’Homofòbia celebra la sentència

El president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, que es va personar com a acusació popular, s’ha mostrat molt satisfet per la sentència, ja que permet posar fi a la impunitat en aquest cas concret i dona resposta a les seves demandes.

També s’ha mostrat satisfeta l’advocada del col·lectiu Laia Serra, tot i que les peticions de les acusacions, pels mateixos delictes per separat, arribaven als 15 i 21 anys de presó per al líder del grup.