Flyboard Air, la nova revolució dels monopatins

Sembla car, enorme i perillós. I ho és. El nou monopatí propulsat per a motors a reacció Flyboard Air és l’última invenció de l’empresa Zapata, creada per l’excampió del món de motos d’aigua Franky Zapata. Amb aspecte futurista és capaç d’enlairar-se i desplaçar-se fins a 200 km/h. De fet, l’exèrcit francès ja n’ha fet demostracions públiques i tot sembla indicar que d’aquí uns anys ja el tindrem pels carrers. Mentrestant, us deixem amb unes imatges impressionants!Una jornada per debatre les “fake news”

Les “fake news” s’han convertit en un tema d’actualitat màxima. Per aquest motiu, la UOC i la Generalitat organitzen la jornada “Desconstruint la realitat, impacte de les ‘fake news’ i de la postveritat”. Experts del periodisme, la publicitat, la sociologia, el dret i la tecnologia es trobaran per reflexionar sobre l’impacte de les “fake news”. Aquest vídeo “face2face” demostra fins on hem estat capaços d’arribar!

Tecnologia al servei de la història

“The unknown face” és un projecte artístic de recuperació de la memòria històrica de la Primera Guerra Mundial. Amb l’ajut de tècniques avançades de tractament i síntesi d’imatge, l’Associació Històrica de la Gran Guerra ha sumat les cares de 30.000 soldats, homes i dones, morts a la Primera Guerra Mundial —sense fer cap tipus de distinció de gènere, procedència o nacionalitat— per trobar la cara més humana de la guerra.

Un exemple semblant és el projecte en format de compte de Twitter  “Native American Photos”, que té com a objectiu conèixer la història dels nadius americans. Per fer-ho, pengen regularment fotografies, objectes, proverbis i aspectes relacionats amb l’estil de vida dels nadius nord-americans durant el segle XIX i XX. Tot un món per als revisionistes i els amants de la història!

El millor videojoc de tots els temps

O això diuen els que en saben! ‘Red Dead Redemption 2’ és la segona edició del popular videojoc ambientat a l’oest llunyà i, de moment, es considera el millor de la història. Aquesta nova entrega té un desplegament tecnològic sense precedents i aportar una millora notable del realisme dels escenaris i el moviment dels personatges. A mig camí entre una experiència interactiva, una novel·la gràfica i una pel·lícula de Sergio Leone no pot faltar al “saloon” de tot “gamer”!

Convertir-te en personatge de Pixar

La Lance Phan és una dissenyadora que converteix la gent en personatges de Pixar i ho penja al seu Instagram,  @Lance_Phan. Es tracta d’un compte espectacular en què es pot veure l’abans i el després de les fotos que li envia la gent perquè en faci aquesta transformació en model 3D. Unes petites obres d’art que pots adquirir per un preu de 25 dòlars l’hora. Ara bé, el resultat és impressionant!

Trobar feina jugant

DADA és una aplicació per trobar feina jugant creada a Barcelona. A partir de les teves habilitats en diferents jocs et genera un perfil que t’indica quines capacitats tens i quines feines et van millor de la llista d’ofertes que existeixen. Els jocs, doncs, mesuren les teves capacitats en imaginació, treball en equip, creativitat o capacitat d’improvisació, entre d’altres. Una manera diferent per trobar feines relacionades amb l’enginyeria, la programació, la comunicació, l’administració o molts altres sectors!

Per als amants de la papiroflèxia

Si us agrada l’aviació, ‘Fold’n’Fly’ és el vostre web. Es tracta d’una base de dades de models d’avioneta de paper amb instruccions de com fer-los. Des del més bàsic fins a models complexos amb múltiples ales i classificats per dificultat, temps de vol, distància, acrobàcies i decoració… Ideal per aquests dies que tindreu la canalla a casa moltes hores o per a “makers” amb baix pressupost!

Spotify seria un casset portàtil

Instagram seria una càmera d’un sol ús, Whatsapp seria un walkie-talkie, Illustrator seria un Telesketch, Facebook seria un busca o Spotify seria un casset portàtil. L’internet més retro és el que ens proposa el francès Thomas Olivier. Al seu compte d’Instagram, amb més de 12 mil seguidors, enllaça màquines, joguines i objectes d’abans d’internet amb les tecnologies i plataformes més actuals. El trobareu a Instagram com a @tomlefrench. Simplement, una meravella.