El cantautor Feliu Ventura és un dels noms més aplaudits de la nova onada valenciana. Hereu de Raimon i d’Ovidi, però també de la música basca i del reggae dels 90, s’ha convertit en un referent tant al País Valencià com al Principat. Ara, juntament amb la formació Xerramequ i els Aborígens, ha publicat ‘Sessions ferotges’, un disc enregistrat a Torelló, Centelles, Reus, Manresa i Xàtiva. En l’àlbum hi ha versions de cançons del mateix Feliu Ventura, algunes inèdites, temes d’Ovidi Montllor i una adaptació d’un poema de Vicent Andrés i Estellés.

 

Sessions ferotges

Amb aquest nou treball, el músic xativenc experimenta amb el reggae i el dub i s’obre a nous públics, que el podran veure en el concert que realitzarà al Centre Tradicionàrius de Barcelona el proper 26 d’octubre.

Feliu Ventura va començar a tocar en bars i sales petites el 1993, i és amb el disc ‘Estels de tela’ que comença a fer-se un lloc a l’escena valenciana. Més tard, amb Lluís Llach, publica ‘Que no s’apague la llum’, que contribueix a popularitzar-lo també a Catalunya. Músic compromès i de lletres contundents, ha denunciat la impunitat de l’extrema dreta i els crims de la dictadura xilena, entre d’altres. A més, com a escriptor ha publicat la novel·la ‘Com un record d’infantesa’, que repassa alguns dels grans temes de la seva música, com la lluita social o la memòria històrica.