L’andreuenca Roser Jové va començar a interessar-se per la marqueteria a finals dels 90, quan es va jubilar. “Tenia moltes hores lliures”, explica la Roser, que va decidir anar a un casal a veure quines manualitats es feien i li va agradar aquesta. La marqueteria consisteix en la decoració plana feta amb incrustacions de peces de fusta, vori o nacre. “Són molt entretinguts i cal dedicar moltes hores”, això és el que buscava la Roser.

La temàtica dels quadres és molt diversa, des de paisatges rurals fins a cartells modernistes, passant per dibuixos infantils o il·lustracions abstractes. Hi dedica moltes hores perquè és un treball que requereix precisió. Tot el quadre està fet només de fusta. El procés de creació consisteix a calcar el dibuix a la base del quadre i després anar enganxant trossos de fustes de diferents tipus i colors per donar relleu i contrast a la il·lustració. “És una tècnica de precisió perquè s’han d’ajustar i ajuntar bé”, explica la Roser.

Durant els 20 anys que fa que la Roser va començar amb la marqueteria ha fet prop d’una cinquantena de quadres. Alguns els té a casa i d’altres els regala a la família. Ara, es poden veure en forma d’exposició al Casal de Barri Can Portabella fins al 28 de setembre.