‘3,2,1 … zero’ és un espectacle viu i en constant transformació que va néixer el 2007 amb la intenció de conscienciar la societat sobre la violència masclista. Inicialment va ser un encàrrec que el Punt d’Informació i Atenció a la Dona del districte de Sant Andreu va fer a La Jarra Azul però, amb el pas del temps, ha esdevingut en un espectacle professional que la companyia utilitza en el seu vessant formatiu en escoles i instituts. Aquesta temporada, ‘3,2,1 … zero’ forma part de la programació del circuit Barcelona Districte Cultural.

La violència envers les dones, a escena

Un espectacle que posa en escena el drama de les dones maltractades que en la majoria de casos queden amagades darrere de les estadístiques. L’obra amplifica els seus testimonis i aborda les diferents fases i tipus del maltractament vers les dones.

Voleu veure l’obra?

‘3,2,1… zero’ es representarà de forma gratuïta divendres, 29 de novembre, a les 19 h al Centre Cívic Joan Oliver Pere Quart de la Maternitat i Sant Ramon i, dissabte 30 de novembre, a les 18 h a Vil·la Urània. En tots dos casos hi haurà un col·loqui postfunció amb la companyia. Es pot reservar entrades a través del web del Barcelona Districte Cultural.

20 anys de teatre social a la Trinitat Vella

La Jarra Azul va néixer el 1999 a partir d’un grup de teatre de l’Institut Doctor Puigvert, de Sant Andreu. Al llarg dels 20 anys d’existència, la companyia s’ha professionalitzat i ha creat quatre espectacles de producció pròpia, entre els quals: ‘Los niños de Morelia’ i ‘Sòlidus’. Totes aquestes produccions comparteixen un cert to de denúncia. Així ho explica Ôscar Garcia, director de ‘3,2,1..zero’: “En aquests 20 anys ens hem especialitzat en treballar el teatre com una eina social. Per la companyia han passat més d’un miler de persones entre actors, tècnics, alumnes i voluntaris. Volem seguir creixent i arribant als barris on costa més que arribin les arts escèniques”.

El proper projecte: ‘Wennepeg, el barco de Neruda’

Durant tot aquest temps la companyia ha voltat per Catalunya amb els seus espectacles i des del 2013 ho ha fet també per Mèxic i Xile. La Jarra Azul ja treballa en el següent espectacle que es dirà ‘Wennepeg, el barco de Neruda’ i que s’estrenarà el 2020. Actualment, l’associació La Jarra Azul té la seu al Centre Cívic Trinitat Vella i té cinc companyies de teatre que es dediquen a la formació teatral a escoles i instituts. L’entitat també organitza esdeveniments com la Mostra de curtmetratges Dr. Mabuse o el Formul’art escènic, una marató de teatre juvenil.