Quan som a les portes de la temporada d’estiu, i amb l’aforament de les sales que ha passat d’un 50 a un 70 %, la cartellera s’anima i es renova amb títols per a tots els gustos i edats. Us en proposem tres de ben diferents. Comencem!

1. ‘Cruella’


Craig Gillespie, 2021

La Cruella és una dissenyadora de moda amb idees malèvoles i una antipatia important cap als dàlmates. Si el personatge us sona és que heu vist qualsevol de les versions de ‘101 dàlmates’, el clàssic de Disney per a tota la família, Ara bé, en aquesta ocasió, ‘Cruella’ ens mostra els inicis de la clàssica antagonista dels dibuixos animats, i tot i que segueix sent un personateg maquiavèlic i malvat, també és l’heroïna d’aquest títol protagonitzat per Emma Stone, Emma Thompson i Mark Strong, que promet més mala bava del que és habitual en la factoria de Mickey Mouse. Potser no és per a nens molt petits, però segur que els més grans s’ho passaran molt bé.

2. ‘Despierta la furia’


Guy Ritchie, 2021

Un tipus de passat misteriós comença a treballar com a seguretat d’un furgó blindat. Quan uns lladres intenten atracar-lo, ben aviat tothom s’adona que el guarda novell és una màquina de matar amb un objectiu clar de revenja. El cineasta Guy Ritchie, autor de films com ‘Lock & Stock’, ‘Snatch, cerdos y diamantes’, ‘Sherlock Holmes’ o ‘Rock’n’rolla’, torna al gènere negre i ho fa acompanyat d’un dels seus millors companys de feina: Jason Statham, el rei del cinema d’acció actual. Tot plegat ens promet tiroteigs, baralles, testosterona i molta pirotècnica visual. Ideal per veure amb un gran bol de crispetes després d’un dia de molta tensió a la feina.

3. ‘El año de la furia’


Rafa Russo, 2021

Som a Montevideo el 1972, en plena dictadura militar. El Diego i el Leonardo, dos guionistes d’un programa de televisió, veuen com les seves crítiques humorístiques al govern són censurades sistemàticament, però han decidit que ni l’opressió de l’exèrcit els aturarà. En paral·lel a ells, un tinent de l’exèrcit que tortura opositors intenta silenciar els seus remordiments com pot. Tots plegats formen un fresc sobre la dictadura uruguaiana dirigida per l’espanyol Rafa Russo i protagonitzada per Alberto Ammann, Joaquín Furriel, Daniel Grao, Martina Gusman i Maribel Verdú.