Si l’escena musical barcelonina es manté viva és gràcies, sobretot, a la tasca de petites promotores, sales de concerts i locals de música en directe. En els dos últims anys el sector ha vist néixer espais com La Nau al Poblenou, el Meteoro al Poble-sec o la sala del festival Primavera Sound, Abaixadors10. Són nouvinguts que cal celebrar, però també és indispensable cuidar-los per fer-los créixer. Per això destaquem alguns dels concerts que han programat les sales per a aquest hivern.

1

Nueva Vulcano

Sala Vol / Dissabte, 22 de febrer a les 18 h i 21.30 h / 10 euros

Oferir una programació atractiva i diferenciadora és l’objectiu de sales com la Vol, antiga BeGood, que des del setembre del 2018 gestiona el col·lectiu L’Afluent donant cabuda a propostes transformades i a l’escena indie autòctona. Un dels esdeveniments destacats d’aquest inici d’any serà el doble concert de Nueva Vulcano, que interpretarà, a mode d’assaig general, les cançons del seu proper disc dos dies abans d’entrar a gravar-lo a l’estudi.

2

Seward

10 sales / Del 15 al 25 de gener / De 8 a 12 euros

Presentar cançons en un format diferent de l’habitual també és la intenció dels barcelonins Seward, que volen celebrar el 10è aniversari amb 10 concerts consecutius en 10 dies, que culminaran el dissabte 25 de gener a la sala Vol i que també passaran per l’Heliogàbal, una sala que ha tornat a exercir la seva tasca vital després de les reformes i el canvi d’ordenança sobre els locals musicals de petit format.

3

Rombo + La Femme Brutal

Sala Taro / Dissabte, 11 de gener a les 20.30 h / De 6 a 8 euros

Agermanada amb la sala Vol i l’Heliogàbal, però al barri de Sants, va néixer a la tardor la sala Taro, que també contribuirà a moure l’escena emergent de Barcelona programant concerts com els de Rombo i La Femme Brutal, i és que la presència femenina als cartells de les sales es preveu que augmenti en aquest 2020.

4

Angel Olsen

Sala Razzmatazz / Diumenge, 26 de gener a les 21 h / 28,20 euros

Angel Olsen va publicar ‘All mirrors’ el mes d’octubre i ha aconseguit situar-lo en moltes de les llistes de millors àlbums de l’any 2019. La cantant nord-americana presentarà el seu neofolk en directe a la Sala Razzmatazz, que continua sent la de més aforament de la ciutat, amb permís de pavellons i recintes especials.

5

Devendra Banhart

Sala Razzmatazz / Dijous, 13 de febrer a les 21 h / De 28 a 35 euros

També a la Sala Razzmatazz actuarà un altre renovador del folk, Devendra Banhart, que compartirà les cançons del seu darrer àlbum, ‘Ma’, per inaugurar els concerts del Cruïlla de Primavera.

6

Maikel Delacalle

Sala Razzmatazz / Divendres, 21 de febrer a les 21 h / 16,50 euros

El folk no serà l’únic gènere que soni al recinte del Poblenou, perquè si un estil ha dominat els últims temps és el de la música urbana, com la que portarà el canari Maikel Delacalle o Rels B, que actuarà dos dies seguits.

7

Ghostemane

Sala Razzmatazz / Dilluns, 2 de març a les 21 h / De 25 a 30 euros

En l’apartat de la música urbana internacional, l’atenció l’acapararà un artista en l’imaginari del trap metal i l’emo, Ghostemane.

8

Editors

Sala Razzmatazz / Dimarts, 18 de febrer a les 21 h / 38,50 euros

Però la Sala Razzmatazz també ha estat històricament la casa de l’indie rock i aquest hivern acollirà la música de grups com Keane, Algiers, Kaiser Chiefs, Stereophonics o Editors, que revisaran 15 anys de trajectòria amb la gira Black Gold.

9

070 Shake

Sala Apolo / Dissabte, 1 de febrer a les 21 h / De 18 a 22 euros

La rapera 070 Shake és un dels noms internacionals destacats del cartell d’hivern de la Sala Apolo. L’artista de Nova Jersey ha col·laborat amb grans estrelles com Kanye West o Pusha T i, amb només 22 anys, és un dels talents més prometedors del hip-hop.

10

Núria Graham

Sala Apolo / Dijous, 27 de febrer a les 21 h / De 15 a 18 euros

La compositora Núria Graham porta dos anys girant pels festivals i les sales del nostre territori i també de l’estranger, però, fins i tot amb aquest volum de feina, ha trobat temps por compondre les cançons del seu nou disc, que veurà la llum el febrer de 2020 i que presentarà a la Sala Apolo.