Aquest diumenge 12 de gener es durà a terme a l’església del Remei de les Corts el tradicional concert d’orgue d’Any Nou. La trobada és tot un clàssic del Nadal al barri i ja se n’han fet sis edicions. La particularitat d’aquest any és que a l’orgue, que tocarà l’organer Bernat Bailbé, s’hi afegirà la trompeta de Marcos Faus, un duet que ja va hi sonar en concert ara fa cinc anys.

Un concert amb “llibertat d’orgue”

Bernat Bailbé i Marcos Faus tocaran a certa distància ―un al costat de l’orgue i l’altre, a l’altar― i reconeixen que per fer-ho bé han d’estar força coordinats. Aquest diumenge interpretaran obres de Johann Sebastian Bach, Giuseppe Torelli, Eugène Gigout, Leopold Mozart, Padre Pavide da Bergamo i, també, hi haurà espai per a les sorpreses, com en els concerts d’orgue tradicionals de Nadal. Bailbé assegura que abans existia el que s’anomena com a “llibertat d’orgue”, és a dir, que durant el cicle de Nadal els músics a l’església tenien llibertat per tocar tot tipus de música”. 

Deu anys d’orgue

L’orgue de les Corts es va inaugurar l’octubre del 2010 i està a punt de fer 10 anys de vida. És el tercer que sona a l’església del Remei: el primer es va cremar durant la Guerra Civil i el segon va estar en funcionament fins al 2009, quan es va decidir canviar-lo per un de nou, ja que reformar-lo era molt costós. Precisament, per impulsar la creació de l’orgue i el seu ús posterior es va crear l’Associació Amics de l’Orgue de les Corts. Des de llavors l’entitat promou sis concerts anuals gratuïts, però també en promou l’ensenyament. Tant és així que un professor del conservatori del Liceu hi imparteix classes cada dimecres i els estudiants que ho volen hi poden assajar de manera gratuïta.