La sala Jamboree, referent del jazz en viu a Barcelona, celebra 60 anys al llarg del 2020. La programació preveu, com és habitual, concerts diaris, a més de 30 actuacions gratuïtes a la plaça Reial i una d’especial, amb ball, al Liceu, totes en el marc del festival Mas i Mas.

Difícilment cap sala de la Península pot presumir d’haver programat més de 25.000 actuacions en sis dècades. No és casual que, el 2010, la sala rebés la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Barcelona. Joan Mas, director de la sala des dels noranta, està convençut que el Jamboree celebrarà més dècades, però potser no amb ell al capdavant. “Tinc 62 anys i algun dia m’hauré de retirar. Vindrà un altre Joan”, comenta sorneguer. I és que abans havien liderat la sala també dos Joans, Joan Cambra i Joan Rosselló.

9 de gener del 1960, data inaugural

El duet que formen Andrea Motis i Ignasi Terraza enceta la celebració els dies 8 i 9 de gener, exactament sis dècades després que Tete Montoliu actués, inaugurant la sala, el 9 de gener del 1960. Tot i que han tocat sovint plegats, ho fan més sovint en format de quintet. “Aquest format l’hem tocat un parell de cops com a molt. És força especial”, explica la cantant i trompetista, forçada a alternar també els saxos tenor i soprano per donar més color al repertori.

Un repertori que no amaga el gust pel jazz clàssic que professen la cantant i el pianista. Sonen sobretot estàndards amb molta història (‘Georgia on my mind’, ‘Sophisticated lady’, ‘A child is born”), més algun tema de collita pròpia, com ‘If I catch the crazy rythm’, d’Ignasi Terraza. Al llarg de l’any, Motis i Terraza tornaran al Jamboree quatre cops més: dos en format de trio i dos amb el més visitat quintet.