Barcelona té una nova formació coral amateur. Es tracta del Cor Canta, que s’ha presentant en societat aquest dissabte al migdia a L’Auditori amb l’estrena d’una obra inèdita d’Albert Guinovart.

El grup el formen per més de 140 cantaires dirigits per Elisenda Carrasco i Pere Lluís Biosca, que a més de la peça ‘Glòria’ de Guinovart, també han interpretat el  ‘Magnificat’ de John Rutter juntament amb la soprano Marta Mathéu i la GIOrquestra. La Sala Pau Casals, plena a vessar d’amants de la música, ha estat testimoni del resultat dels cinc mesos de feina d’aquesta associació coral, que té els orígens en el projecte Canta amb l’OBC.

El president del Cor Canta, Sigfrid Quer, ha assegurat que “estrenar l’obra de l’Albert Guinovart és una experiència brutal” i ha agraït la tasca dels directors per treure el millor de cada cantant i per fer “cantar a les pedres” amb les seves indicacions. Segons el seu director, el Cor Canta “no vol ser cor amateur més, sinó crear escola i envoltar-se dels millors professionals”.

El compositor Albert Guinovart ha destacat l’alegria amb la qual va rebre l’encàrrec després de conèixer el projecte del cor. Per a Guinovart, ‘Glòria’ no és una obra fàcil i ha assegurat que la coral simfònica “se n’ha sortit molt bé”.

El projecte de Cor Canta va més enllà del concert d’aquest dissabte a Barcelona i de diumenge a l’Auditori de Girona. El grup de cantaires ha creat el Concurs Internacional de Composició d’Obres per a Cor i Orquestra per rebre propostes d’arreu i d’aquesta manera, l’obra guanyadora serà interpretada la temporada vinent. Així, el Cor Canta es presenta amb vocació de continuïtat.