El cantautor ha visitat el plató de l”Àrtic’ per presentar el seu nou disc i ha aprofitat per analitzar la situació política al seu país, Veneçuela: “El poble és sobirà”, ha assegurat. Tot seguit ha afegit que aquest precepte s’hauria d’aplicar també a Catalunya.

Carlos Baute parla de Catalunya

 

El veneçolà Carlos Roberto Baute Jiménez va començar la seva carrera musical en una banda de nois amb només 13 anys i des de llavors ja no ha parat. Format en dansa, cant vocal, guitarra, piano i fins i tot màrqueting, el 1994 va treure el seu primer àlbum en solitari, però va ser amb ‘Yo nací para querer’, el seu tercer treball, que va aconseguir l’èxit internacional. I així, el Carlos es va mudar a Espanya, on ha continuat cantant cançons escrites ‘De mi puño y letra’ i dedicades, romàntic com és, a ‘Amarte bien’. Ara publica un nou disc en què ens parla ‘De amor y dolor’.

 

Nou disc amb ritmes urbans

Mentre treballava en el disc d’estudi anterior, Carlos Baute va voler una sonoritat més urbana i menys similar al pop romàntic dels seus discos, però la discogràfica s’hi va oposar. Des de llavors, ha penjat a la xarxa diverses cançons amb aires de reggaeton i de ritmes de carrer, que han tingut un gran èxit i que han ajudat el músic veneçolà a fixar el futur de la seva música. Alguns d’ells, com ‘Amor y dolor’, tenen més de 65 milions de reproduccions a YouTube.

Amb el cor a Veneçuela

Carlos Baute fa molts anys que viu a Madrid, però això no ha impedit que continuï recordant Veneçuela i s’impliqui amb causes relacionades amb aquell país. Opositor del govern Maduro, fa vuit anys que no trepitja el seu país i li ha dedicat una cançó que inclou al seu disc i que, enmig de les mobilitzacions entre partidaris de Juan Guaidó i del chavisme, agafa més força que mai.

Retrobament amb Marta Sánchez

El nou disc de Carlos Baute té 12 cançons, vuit de les quals són col·laboracions amb altres artistes.

Entre totes aquestes, potser la més rellevant és la de Marta Sánchez, amb qui Baute ja va cantar ‘Colgando en tus manos’ el 2008. L’èxit d’aquella cançó va portar un seguit de declaracions i acusacions entre els dos cantants, que semblen haver-se reconciliat per tornar a treure aquest nou tema. Baute presentarà el disc a la Sala Riviera de Madrid, abans de començar una gira que de ben segur el portarà a Barcelona.