‘Tu busques amor i jo cobertura’

L’actor i músic Bruno Oro s’estrena com a novel·lista amb ‘Tu busques amor i jo cobertura’, una comèdia romàntica que té un narrador particular: un mòbil. Una idea que se li va acudir mentre era a Los Angeles, on viu el seu germà científic. El mòbil fins i tot té nom propi, Nen, i acompanya sempre el protagonista de la història, El Capo, un personatge que té moltes coses de Bruno Oro.

‘Polònia’

L’actor diu que amb aquest llibre volia explicar la buidor que sent un actor sovint, lluny de la imatge que la gent té d’aquesta figura. En concret, es refereix a la buidor que va sentir ell quan, després de 10 anys, va abandonar el programa ‘Polònia‘, de TV3, en què feia diverses imitacions de polítics, en especial la d’Artur Mas, i a la seva posterior cerca de feina.

Barcelona i Cadaqués

Altres dos personatges molt presents en la història són dos llocs: Barcelona i Cadaqués. Amb Barcelona, diu, té una relació d’amor odi, ja que està envaïda per turistes. A Cadaqués hi té una casa familiar, on pintava el seu avi Ramon Pichot, i la fa servir per inspirar-se i desconnectar.

Pallasso trist

Al protagonista del llibre, en un moment donat, li diuen “pallasso trist”, i Bruno Oro diu que ell també se sent així. Creu que tots els còmics ho són, d’alguna manera, i que l’humor és una màscara. Des de fa un temps, Oro també fa comèdia a les xarxes socials, en què ha creat personatges com el Casimiro o el Jacobo.

Pel que fa a la seva tornada als escenaris, la seva última obra de teatre és ‘Immortal’, que està tenint molt d’èxit.

L’actor també ha filmat una pel·lícula infantil, ‘La gran aventura de Los Lunnis y el libro mágico’, amb el paper més destacat que ha fet fins ara a la gran pantalla.

Música

Amb quatre discos a l’esquena, la música és l’altra gran companya de viatge de Bruno Oro i, per acabar l’entrevista ens toca el piano amb la que podria ser la banda sonora del seu llibre.