El Brain Film Fest, el festival de cinema que reflexiona sobre les característiques i les patologies de la ment arriba a la quarta edició, en col·laboració amb betevé. Una mostra que es podrà veure al CCCB i a Filmin de dijous a dissabte, amb programació que hem resumit en aquest reportatge.

Del Brain Film Fest al ‘Brain Crash’

La crisi del coronavirus ha posat a prova la nostra resistència social, sanitària i econòmica, però al llarg d’un any de pandèmia, confinaments i dades de mortaldat esgarrifoses, un altre aspecte de la nostra vida també s’ha vist molt afectat: la salut mental. Per tot plegat, potser es fa més necessari que mai un festival com el Brain Film Fest, que amb la col·laboració de betevé aplegarà del 18 al 20 de març a Barcelona projeccions, taules rodones, xerrades i tallers al voltant d’un gran desconegut: el cervell.

Sota el títol temàtic de ‘Brain Crash‘, o el que seria el mateix “un xoc traumàtic”, ens convida a replantejar-nos la nostra relació amb el cervell; el Brain Film Fest ens oferirà vuit llargmetratges i una trentena de curtmetratges, alguns dels quals seran guardonats amb el Premi Jordi Solé Tura. A més de la seu presencial al CCCB, algunes de les activitats i projeccions es podran veure també en “streaming” i a Filmin. I aquest any, per començar, parlarem d’autisme.

Amb ‘The reason I jump’, el relat en primera persona d’un nen amb trastorn de l’espectre autista, s’inaugurarà una edició en què es parlarà de problemàtiques com l’esquizofrènia, el deteriorament cognitiu, la depressió o el trastorn alimentari.

El documental ‘Femmefille’ retrata la història real de la model Isabelle Caro, que es va fer popular arran d’unes fotografies en què pesava només 31 quilos, servirà per posar rostre al drama de l’anorèxia. Altres rostres coneguts que podrem veure seran els de Robin Williams, de qui es parlarà de la seva malaltia neurològica, o el reputat especialista Oliver Sacks, de qui es repassarà la seva vida i carrera. El festival acabarà, dissabte, amb la petita Benni.

‘System crasher’ és una de les sensacions del cinema alemany del 2020, per la tendresa i la veracitat amb què retrata una preadolescent amb problemes seriosos d’autocontrol. El film servirà per posar punt final a un festival que, un cop més, ens convida a tenir cura de la nostra ment tal com la tenim del nostre cos.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a