Barcelona torna a ser una de les primeres ciutats del món a mostrar les fotografies guanyadores del World Press Photo. I aquesta edició del 2019, el CCCB tornarà a acollir les fotografies guanyadores del prestigiós premi de fotoperiodisme, del 27 d’abril al 26 de maig.

Sota el lema ‘Les històries que importen’, la mostra dóna a conèixer els treballs guanyadors del World Press Photo, que després de la nostra ciutat continuarà ruta per 45 països de tot el món.

World Press Photo de l’any

 

John Moore, Getty Images
Títol: Crying Girl on the Border

La imatge de la nena plorant a la frontera entre Mèxic i Estats Units de John Moore és la guanyadora del World Press Photo of the Year, que una vegada més premia la fotografia amb més impacte visual en el món del fotoperiodisme.

La protagonista de la imatge és una nena hondurenya de dos anys que plora mentre la seva mare era detinguda prop de la frontera entre Méxic i l’estat de Texas, als Estats Units, al juny de 2018.

Pocs dies després que la imatge fes la volta al món, l’administració de Trump es va fer enrer a la llei que separava pares i fills a la frontera.

Finalistes del World Press Photo 2019

 

Mohammed Badra, European Pressphoto Agency
Títol:Victims of an Alleged Gas Attack Receive Treatment in Eastern Ghouta

 

Marco Gualazzini, Contrasto
Títol: Almajiri Boy

 

Chris McGrath, Getty Images
Títol: The Disappearance of Jamal Kashoggi

 

Brent Stirton, Getty Images
Títol: Akashinga – the Brave Ones

 

Catalina Martin-Chico, Panos
Títol: Being Pregnant After FARC Child-Bearing Ban