Quina és la tradició de les processons a Barcelona per Setmana Santa? Tot i que Barcelona no és una destinació de processons de Setmana Santa, el cert és que la ciutat històricament les celebrava a tots els barris. La majoria, però, van desaparèixer als anys 60. Però des del 2002 cada Diumenge de Rams al barri del Raval surt la processó de la Burreta.

Aquí us citem les tres grans processons de Barcelona per la Setmana Santa 2019:

14 d’abril: Diumenge de Rams

  • Processó de la Burreta

Recorregut:
Sortida: 10 h: plaça de Sant Agustí, carrer de l’Hospital, pla de la Boqueria (creuant l’andana de la Rambla), la Rambla (cantó Besòs), carrer de Santa Anna (en sentit contrari), avinguda del Portal de l’Àngel, carrer de Cucurulla, carrer de la Portaferrissa, la Rambla (cantó Besòs, en sentit contrari), pla de la Boqueria, carrer de l’Hospital i tornada a la plaça de Sant Agustí a les 13 h i missa a les 13.35 h.

El pas de l’Entrada de Jesús a Jerusalem, la Burreta anirà acompanyat per la Banda Simfònica Ciutat de les Roses de Sant Feliu del Llobregat.

19 d’abril: Divendres Sant 

  • Divendres Sant de la Confraria de Nostra Senyora de les Angústies

Via Crucis de Divendres Sant

Aquest any 2019, se celebrarà per segon any, el Via Crucis pels carrers del Barri Gòtic de Barcelona amb la imatge de Jesús Nazareno de Sant Jaume. Com a novetat, el recorregut acabarà en la Basílica de la Mare de Déu de la Mercé i acompanyarà el recorregut la Comunitat Mercedària i la Comunitat Trinitària de Barcelona. Tothom pot participar llegint i portant una espelma que se li lliurarà.

Horaris: sortida, a les 11 h i entrada a les 12 h
Recorregut: sortida de l’esglèsia de Sant Jaume,  al carrer Ferran 28, Avinyó, Ample, Pl. de la Mercè.

Processó de Divendres Sant

Aquest any 2019, a diferència de l’any anterior, es realitzarà la tradicional Processó General de Divendres Sant des de l’Església de Sant Jaume (Ferran,28) fins a la Catedral, passant per la Basílica del Pi. La Germandat i Confraria de la Mare de Déu de les Angusties amb seu en Sant Jaume continua amb el projecte de recuperació de la processó incorporant el pas de Jesús Nazarè de Sant Jaume i el Crucificat. En aquesta ocasió, la Comunitat Mercedària (Basílica de la Mercé) i la Comunitat Trinitària (Trinitaris de Gràcia) ens acompanyarà en
la processó. Aquest any, a més, s’incorpora el grup de música Raval’s Band que interpretarà una sèrie de marxes processionals fúnebres.

Horaris: sortida a les 18.30 h i entrada a les 22.30 h
Recorregut: carrer Ferran, Rambles, Cardenal Casañas, Pl. del Pi, Carrer del Pi, Carrer Boters, Av. De la Catedral, Carrer Bisbe, Carrer Ferran, Sant Jaume.

 

  • Processó de la Confraria de la Macarena

Processó de Divendres Sant de la Pontificia i la Germandat de Jesús del Gran Poder i Maria Santíssima de l’Esperança Macarena / Parròquia de Sant Agustí, plaça de Sant Agustí, 2 (Ciutat Vella) / de 17 a 23 h

Recorregut: 17 h: plaça de de Sant Agustí, Hospital, pla de la Boqueria, la Rambla, carrer de Santa Anna, avinguda del Portal de l’Àngel, Arcs / 20 h: avinguda de la Catedral, carrer de la Trobada, carrer de Boters, carrer del Pi, plaça del Pi, Cardenal Casañas / 22 h: plaça de la Boqueria, carrer de l’Hospital, plaça de Sant Agustí / 23 h: entrada pas de la Mare de Déu.