El festival In-Edit torna a Barcelona del 25 d’octubre al 4 de novembre i ho fa amb els millors documentals musicals i amb la mirada molt posada, com sempre, en l’àmbit de creacions locals, sense treure els ulls en el que es fa a fora.

L’ In-Edit va néixer l’any 2003 a la nostra ciutat i de seguida va créixer fins avui, que s’ha convertit en una cita de referència del cinema documental musical. Prova d’això és l’expansió per altres ciutats del món com Santiago de Xile, Buenos Aires, Sao Paulo, Puebla, Madrid i Berlín.

Un dels objectius del festival és -com expliquen els mateixos organitzadors- humanitzar la indústria, ensenyant les persones que fan la música.

Els Aribau Multicines seviran d’escenari per mostrar la vida dels diferents artistes.

Alguns treballs locals són per exemple:

  • ‘Yo soy la rumba’ (Paloma Zapata), sobre la vida de Peret. Dissabte, 3 novembre, a les 21.30 h i diumenge, 4, novembre a les 16 h.
  • ‘Andrea Motis: la trompeta  silenciosa’ (Ramon Tort). Dissabte, 3 novembre, a les 18.30 h.
  • ‘Apolo. La Juventud baila’ (Marc Creuet) El 75è aniversari de la sala Apolo inspira aquesta docuficció que, amb l’excusa d’explicar la història de la sala de festa, ironitza sobre la generació que ronda la quarantena i que no sap ben bé com fer-se gran. Divendres, 2 de novembre, a les 23.45 / Dissabte, 3 de novembre, a les 16.15 h.

En l’àmbit de treballs de fora (entre molts altres treballs):

  • ‘The king’ (Eugene Jarecki), impacte cultural d’Elvis Presley als Estats Units. Dijous, 25 d’ octubre a les 21 h i dimecres, 31 d’octubre, a les 21.45 h.
  • ‘George Michael: Freedom – Director’s Cut’ (David Austin, George Michael),  narrada i codirigida pel mateix George Michael fins a dies abans de la seva mort. Dijous, 1 de novembre a les 21.45 h.
  • ‘Cocksucker Blues’ (Robert Frank), un documental sobre els Rolling Stones que ells mateixos van vetar i, per qüestions legals, no es pot projectar gairebé a cap espai. Dissabte, 27 d’octubre, a les 22 h.

Això per posar només alguns exemples de les 58 pel·lícules que es podran veure al llarg d’11 dies. I no us oblideu de l’In-Edit Nens!

Tota la programació la trobareu aquí.
I no us oblideu d’escoltar els bons consells de l’‘Àrtic’!