La 19a edició del Concurs Internacional de Roses Noves ja té guanyadora en la categoria de millor rosa ciutadana. Ha estat per a la varietat KO-08228805, del viver alemany Kordes Rosen, situat al nord d’Hamburg. És una rosa tipus grandiflora híbrida de te i ha obtingut el pòdium gràcies als 563 vots, d’un total de 6.425, dels visitants que han visitat el Parc de Cervantes i han participat al concurs.

Fa 10 anys que es dedica un guardó especial a la flor més votada pels assistents del concurs. Aquest any el premi Rosa Ciutadana està dedicat a l’activista, Neus Català, supervivent del camp d’extermini nazi de Ravensbrück. Casualment la plaça on se celebren els actes de l’esdeveniment porta el nom de “Dones de Ravensbrück”.

Concurs de roses

El certamen, que s’ha celebrat del 10 al 12 de maig al Roserar del Parc de Cervantes, es fa cada any coincidint amb la primera floració de les roses i assenyala, segons el criteri d’un jurat internacional de prestigi, les millors noves creacions dels cultivadors de roses d’arreu del món.

Totes les varietats a concurs han estat creades per roseristes a partir d’encreuaments de varietats ja existents. Són inèdites i no han estat mai comercialitzades. Hi ha 95 varietats a concurs de vuit països del món. Aquest concurs situa la capital catalana com a ciutat referent d’aquest sector.

Premi especial Barcelona i guardó a la rosa més perfumada

El certamen premia fins a 17 categories diferents de roses. Destaca el guardó especial rosa Barcelona, lliurat a la Rosa MR-761-FLO, d’origen francès, i la varietat de rosa amb més perfum, adjudicada a la Rosa NJ 2008 73, també francesa.

Premi Especial Rosa Barcelona 2019

Activitats paral·leles

El concurs s’ha celebrat de manera paral·lela un programa d’activitats dirigides a tots els ciutadans per acostar el món de les roses a tothom, amb demostracions d’art floral, conferències, concerts i visites guiades que poden fer tota la família.