Torna ‘l’hora màgica’ al Monestir de Pedralbes que obre les portes del claustre de franc les tardes dels dimarts i divendres d’estiu.

Del 4 de juny al al 13 de setembre, el públic tindrà una oportunitat única de visitar gratuïtament el seu claustre gòtic, que és el més gran del món conservat. D’aquesta manera, es podrà gaudir de la bellesa i la calma que caracteritzen aquest espai.

Aquest és el segon any que l’edifici opta per oferir dues tardes a la setmana l’accés lliure, durant els mesos d’estiu. La resta de l’any es pot visitar de forma gratuïta els diumenges i en dates especials: el 17 de febrer (amb motiu de Santa Eulàlia, que és el dia 12 de febrer), el 3 de maig (aniversari de la fundació del monestir), el 18 de maig (Dia Internacional dels Museus, si no és en dilluns), el dijous de Corpus i el 24 de setembre (Mare de Déu de la Mercè, festa major de Barcelona). Els dilluns el recinte està tancat.

Durant l’anomenada hora màgica els visitants també podran gaudir de les quatre exposicions permanents que ofereix el recinte i descobrir els tresors del monestir i els seus murals divins. A la vegada, podran veure els jardins medievals del monestir i els seus orígens. A més, tots els que no hagin visitat la capella de Sant Miquel renovada, ho podran fer.

Aquest any, el claustre ha rebut moltes més visites de l’habitual. L’exposició de Charlotte Salmon va superar totes les expectatives i va arribar a prop de 40.000 visitants en quatre mesos.

Al llarg de l’any, el Monestir de Pedralbes acull diverses activitats. Una de les que té més seguidors són les meditacions que es fan els divendres de primavera. La iniciativa pretén recuperar l’origen més espiritual i de recolliment de l’espai.