El Clàssica a la platja 2024 és una de les grans iniciatives de l’estiu a Barcelona. Són dos concerts gratis els dies 11 i 12 de juliol a la platja de Sant Sebastià, a la Barceloneta, organitzats per tres de les grans institucions culturals de Barcelona: el Liceu, el Palau de la Música i L’Auditori. En aquesta ocasió, els dos concerts son el plat fort de la regata cultural, el programa d’activitats culturals que acompanya la Copa Amèrica.

betevé emet en directe els concerts del Clàssica a la platja 2024, a la TDT, així com al canal 166 de Movistar+. El programa especial del dijous, 11 de juliol, s’ha pogut seguir en directe en aquesta pàgina i també a LaXarxa+. La transmissió de l’espectacle del 12 de juliol començarà a les 21 h. Aquí t’expliquem totes les novetats al voltant d’aquests dos concerts de música clàssica a la platja.


Clàssica a la platja 2024 a Barcelona: quan és?

El Clàssica a la platja es farà el dijous, 11 i el divendres, 12 de juliol del 2024, a les 21 h.


On són els concerts del Clàssica a la platja?

Els concerts tindran lloc a la Platja de Sant Sebastià, a la Barceloneta.Com gaudir del Clàssica a la platja 2024

  • Els concerts a la platja són gratuïts i oberts a tothom (sense reserva prèvia).
  • Es faran en un escenari de 20 metres d’amplada a la sorra de la platja de Sant Sebastià.
  • En edicions anteriors hi va haver dues pantalles de sis metres al costat de l’escenari i una altra a mitja platja perquè les persones més allunyades poguessin gaudir del concert a través de la realització en directe de betevé.
  • Amb la voluntat que tots els públics gaudeixin d’aquests concerts, la música del Cor Petit i el Cor Mitjans de l’Orfeó Català entrarà a residències de gent gran de la Barceloneta. També el Cor de Cambra del Palau de la Música oferirà una actuació gratuïta a l’Hospital del Mar.

Programa del Clàssica a la platja 2024

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i Ludovic Morlot han estat dos dels grans protagonistes de la nit. El recital ha anat acompanyat de l’Orfeó Català, la soprano Serena Sáenz, el baríton Josep Ramon Olivé, la mezzosoprano Rinat Shaham i el tenor Freddie de Tommaso.

El director Gustavo Dudamel repassarà la música del compositor de bandes sonores de Hollywood, John Wiliams. Hi sonaran temes de ‘La guerra de les Galàxies’, ‘Harry Potter, ‘Superman’, ‘ET’ i ‘Jurassic Park’. Dudamel dirigirà el Cor i l’Orquestra Simfònica del Liceu. En el concert també hi participaran la violinista Maria Dueñas i el violoncel·lista Pablo Fernández amb la col·laboració del Cor Infantil de l’Orfeó Català.


Concerts gratis en el marc de Barcelona Obertura

Els concerts es realitzen en el marc de Barcelona Obertura, una iniciativa del Gran Teatre del Liceu, L’Auditori i el Palau de la Música Catalana, que té l’objectiu de promoure internacionalment la ciutat de Barcelona a través de la música clàssica i el compromís per fer-la arribar a tothom.