No tothom podrà gaudir del tercer concert de Coldplay a Barcelona. Centenars de persones s’han quedat amb els braços plegats en trobar-se que les entrades que havien adquirit per entrar a l’Estadi Olímpic Lluís Companys no eren vàlides. Els afectats tenen el mateix en comú: van arribar tard a la venda ordinària d’entrades i havien hagut de recórrer a la revenda.

Quan han arribat a la porta d’accés, alguns s’han trobat que la seva entrada ja havia estat validada. Compartint experiències, alguns s’han adonat que hi havia altres persones amb el mateix seient assignat. D’aquesta manera, un estafador els ha venut a tots el mateix document, aprofitant que no inclou cap dada personal ni cal fer cap validació prèvia abans d’obrir les portes.

Fins a 70 persones amb el mateix seient

Hi ha tot tipus de perfils afectats. Famílies senceres, parelles o grups d’amics de Barcelona, però també provinents d’altres indrets de l’estat, com ara Bilbao o Gran Canària. Uns visitants de Pamplona van comprar els tiquets al portal web Milanuncios.com perquè “no hi havia entrades” en els canals oficials. Van acordar amb el venedor que pagarien “100 euros per Bizum” i un cop validat el codi a Ticketmaster, els 100 euros restants. Un cop han arribat, s’han trobat que una setantena de persones més tenien el mateix seient assignat.

Afectats comprovant que tenen els mateixos seients assignats

“Ho denunciaré, això s’ha de visibilitzar”, adverteix la Merche, una de les persones provinents de Pamplona afectades. “Estan jugant amb les il·lusions de la gent”, afegeix. Al llarg de la tarda, encara busquen entrades per poder accedir-hi. En un principi, els responsables de la seguretat del recinte els havien dit que intentarien solucionar la situació perquè poguessin accedir-hi, però finalment els han comunicat que s’hauran de quedar sense veure Coldplay.

Visitants estrangers, també estafats

Les estafes han traspassat les fronteres: un equip de betevé s’ha trobat amb una parella que ha vingut expressament des d’Israel. En aquest cas, el noi havia organitzat el viatge a la ciutat com a regal d’aniversari per a la seva xicota. Va comprar les entrades a través d’una agència i assegura que li van prometre que “l’entrada estaria disponible un dia abans del concert”. Arribat el dia, ja s’havia adonat que l’havien estafat i ha vingut esperant trobar algú que vengués entrades a peu de carrer.

Demanen entrades nominatives

Un clam majoritari entre els afectats ha estat el de demanar més filtres de seguretat. El principal, que les entrades siguin nominatives, per evitar que se’n revenguin de repetides. “Vam fer el pagament per PayPal i ens van enviar les entrades per correu electrònic”, expliquen unes barcelonines que es troben entre el grup de persones amb el mateix seient assignat. “Ens han donat el full de reclamació per denunciar-ho als Mossos d’Esquadra”, afegeixen.

Precisament, la tarda d’aquest dissabte, 27 de maig, una trentena de persones s’han agrupat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la plaça d’Espanya per fer una denúncia col·lectiva. Alguns dels afectats havien estat estafats en els altres dos concerts que ja s’han fet, però d’altres s’hi han afegit baixant directament des de Montjuïc.

Els Mossos obren una investigació

Els Mossos d’Esquadra han anunciat que han obert una investigació per la venda d’entrades fraudulentes. A més, conviden a tot el que s’hagi vist afectat que vagi a la comissaria per denunciar-ho.