Amb un total de 227 concerts en total, 172 al Parc del Fòrum i 55 a la ciutat, el recorregut musical de cadascú reflectirà gustos i expectatives personals, i d’aquí el lema d’enguany del festival: “I’ll be your mirror”. En els 21 anys d’història del Primavera Sound ha passat de tot. Des de Jarvis Cocker lluïnt el toro d’Osborne a la samarreta en un dels primers concerts al Poble Espanyol, fins al diluvi universal que va caure durant l’únic concert que ha fet mai Stromae a Barcelona. Una certamen que presumeix de fidelitats com les de Shellac, que no toca a cap gran festival del món excepte al Primavera, o la de Rosalía, que ha visitat els escenaris del Parc el Fòrum cada any que treu discque cada any que passa se situa amb més força entre els festivals internacionals.

Per la magnitud i la quantitat dels artistes, estem parlant d’un festival a l’alçada de Coachella o de Glastonbury. Aquesta és la lliga del Primavera Sound”
Marta Salicrú, directora de Radio Primavera Sound

De cara al 2023, entre l’1 i el 3 de juny, què podem esperar dels concerts de New Order, Blur, Ghost, Le Tigre la nit de dijous? I divendres, com sonarà Depeche Mode en el seu pas per Barcelona per primera vegada sense Andy Fletcher? Farà Fred Again un concertàs, altre cop, com l’any passat?  I dissabte quedarà energia per Calvin Harris, KA TwigsMäneskin, St. Vincent o Charlotte De Witte

En parlem amb el cap de comunicació del festival, Joan Pons i la directora de Ràdio Primavera Sound, Marta Salicrú, juntament Jofre Font, Olga Àbalos, Xavi Pardo i Eva Sanfeliu, periodistes i festival-addictes.

Després de 20 edicions, aquest festival que va néixer el 2001 al Poble Espanyol junt amb la productora Murmur Town i que el 2005 va traslladar al Parc del Fòrum, enguany se celebrarà a Barcelona i Madrid en dos caps de setmana consecutius, amb un cartell gairebé idèntic, amb variacions mínimes. Una proposta que no afecta la programació a la Ciutat Comtal ni el plantejament del certamen.

Un dels cartells que sempre hi ha al festival és ‘Created in Barcelona’, que està així en anglès perquè l’exportem a tot el món. Som d’aquí, no tenim cap intenció de marxar a una altra banda”
Joan Pons, cap de premsa del Primavera Sound

Un dels grups autòctons que debutarà enguany en aquesta edició és el duet format per Cristina Checa i Eloi Caballé, que fa gairebé 10 anys que exploren un espai sonor propi amb Desert, que el 2022 van publicar el seu primer disc: ‘Sota el cel’ (Primavera Labels, 2022).

Hem fet un disc voluntàriament hipnòtic i al Sónar jugarem amb llums per crear una mica de misteri”
Cristina Checa, membre del grup Desert

Escolta aquí el pòdcast sencer: