Portes obertes al MNAC

El Museu Nacional d’Art de Catalunya un any més visibilitza la seva lluita contra la discriminació de la dona en l’àmbit de la creació i producció artística i intel·lectual, així com en el del gaudiment de la mateixa, per això el museu organitza tot un seguit d’activitats (gratuït):

  • Dijous, 7 de març: Leyendo Lorca. Dramatització poètica dirigida i interpretada per Irene Escolar. A les 19 h, entrada gratuïta amb reserva prèvia.
  • Divendres, 8 de març: Portes obertes per a totes les dones / de 10 a 18 h.
  • Dissabte, 9 de març: Petites històries, grans dones. Dramatització de les històries vitals i professionals de dones vinculades amb les temàtiques de diferents museus de Barcelona. A les 17 h, entrada gratuïta amb reserva prèvia. Activitat familiar per a criatures a partir de 6 anys.
  • Diumenges de març, visites comentades en clau de gènere, diumenges de març, a les 11.30 h. Activitat inclosa en el preu de l’entrada (amb reserva prèvia).

Programació en PDF

Petites històries, grans dones

La Fundació Joan Miró, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Museu del Disseny de Barcelona, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu Picasso organitzen aquesta activitat en la que al llarg de set setmanes, cadascun dels museus oferirà dos contacontes amb dues dones com a protagonistes. Del 16 de febrer al 30 de març del 2019 (gratuït).

  • Dissabte, 2 de març, a les 17 h: el Museu d’Arqueologia de Catalunya dedicarà la sessió a Glòria Trias i Aurora Martín.
  • Dissabte, 9 de març, a les 17 h: al Museu Nacional d’Art de Catalunya coneixerem la vida de l’Anna Alcubierre (Vic, 1972), reconeguda escenògrafa i dissenyadora d’exposicions, i de l’artista Mari Chordà (Amposta, 1942), protagonista del moviment feminista català que investiga la representació pictòrica de la dona i els estereotips que l’envolten.
  • Dissabte, 16 de març, a les 17 h: el Museu Marítim de Barcelona acollirà la sessió dedicada a Irene Bescós (Barcelona, 1976), estibadora al Port de Barcelona), i Cristina Caparrós (Barcelona, 1969), armadora del moll de Pescadors del Port de Barcelona i empresària.
  • Dissabte, 23 març, a les 17 h: a la Fundació Miró, sessió dedicada a l’arquitecta italobrasilera Lina Bo Bardi (Roma, 1645 – Sao Paolo, 1992) i a Martina Millà (Barcelona, 1965) historiadora de l’art i responsable de programació i projectes de la Fundació Joan Miró.
  • Dissabte, 30 de març, a les 17 h: tancarà el cicle el Museu de Ciències Naturals amb la sessió dedicada a Hypatia, matemàtica, filòsofa i astrònoma (Alexandria, s. IV-V) i a Montse Colell, psicòloga, etòloga i primatòloga, que hi serà present.

Programació: espais i horaris

Activitats als centres cívics

La jornada reivindicativa del 8 de març, el Dia Internacional de les Dones, se celebra als centres cívics de Barcelona amb activitats diverses i al llarg del mes de març. Doneu un cop d’ull i trieu les opcions que més us interessin (gratuït).

Programació centre per centre

Arts Santa Mònica: Dones i creativitat

L’Arts Santa Mònica organitza unes jornades aquesta setmana del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, on professionals de diversos sectors de les arts i la creació participaran en recitals, taules rodones i diàlegs.

Tota la programació

CCCB: Directed by Women Spain

Coincidint amb la setmana del Dia Internacional de les Dones i per reivindicar la visibilitat de la creació audiovisual femenina, el CCCB presenta una selecció de curtmetratges de la festa internacional del cinema dirigit per dones Directed by Women Spain. El 9 de març, d’11 a 20 h.

Programació de curtmetratges

MEAM: portes obertes “Painting Today”

Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, divendres 8 de març el Museu Europeu d’Art Modern inaugura l’exposició “Painting Today”. 70 obres de més de 40 dones artistes de diversos orígens. Divendres, abans de la inauguració que serà d’accés gratuït (20 h), hi haurà activitats i concerts a partir de les 16 h.

Programació 8 de març

‘Calladitas estáis más guapas’, a El Molino

9, 16 i 23 de març, a les 20.30 h (15 €). Primer Festival de Comèdia Femenina i Feminista. Sobre l’escenari, còmiques de renom i d’altres que comencen, cadascuna amb la seva visió del món.