L’art de dibuixar ha tingut una cita especial aquest diumenge 28 d’octubre: la novena edició del Big Draw. Al llarg del dia diferents espais de la ciutat han acollit tallers gratuïts de dibuix, però una de les coses més interessants ha estat veure en acció a arquitectes, dissenyadors o artistes.

Un exemple és el pintor Perico Pastor, que ha fet un gran dibuix a la sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). L’artista català ha convertit un gran full en blanc en un envelat ple de parelles ballant. L’obra ha ocupat 700 metres quadrats i, segons els organitzadors del Big Draw, és el dibuix més gran de Barcelona d’aquesta edició.

Pastor ha dibuixat davant l’atenta mirada de molts barcelonins que s’han desplaçat fins al MNAC per veure’l treballar. L’obra ha quedat així:

Un total de 6.000 persones s’han acostat fins a la zona de la Fundació Miró i el MNAC. Però aquest no ha estat l’únic lloc on s’han fet actes del Big Draw BCN. On més gent ha participat, ha estat a la zona del Museu Picasso, fins on s’han apropat fins a 10.500 persones. En total, 20.000 persones ha volgut gaudir d’un dia amb molts dibuixos.

Què?

El Big Draw és la gran festa del dibuix de Barcelona. La iniciativa va néixer a Londres i, amb els anys, s’ha estès a 25 països del món amb un mateix objectiu: escollir un mateix dia per difondre l’art de dibuixar a tots els públics i de manera gratuïta gràcies a artistes, il·lustradors, arquitectes i dissenyadors que proposen tallers interessants per a tothom. Aquí va ser el Museu Picasso el primer impulsor i ara, amb el suport de l’Institut de Cultura, ja hi ha 40 tallers a diversos espais de la ciutat que, aquest any, a més, s’amplien a més barris.