Ja sabeu que el Museu Marítim de Barcelona està ubicat a les Drassanes Reials, doncs bé el dissabte 27 d’octubre, el museu ha organitzat una gran festa per ensenyar-vos tots els secrets que s’hi amaguen, i també, atenció, per presentar ‘Patapum!’, un nou butlletí infantil que us explicarà tots els misteris de la cultura marítima.

Per això se celebra la primera Festa Infantil de l’MMB, de 10 a 14 h.

Què hi trobareu?

Tallers al pati del Museu

  • Feines de drassana: veniu a descobrir els enigmes que us permetran saber quina feina es feia a les Drassanes i quins eren els principals oficis que s’hi trobaven. Us ensenyarem com es feien els caps i com us podeu fer una polsera marinera.
  • Fes-te el teu vaixell: com que la construcció d’embarcacions era la principal activitat que es feia a les Drassanes, us proposem que us feu el vostre propi vaixell… de suro.
  • Corsaris a la vista: disfressa’t de corsari i fes-te una foto familiar per tenir un record de la vostra “vida pirata”.

Un vaixell al laboratori

  • Actualment les Drassanes acullen el Museu Marítim de Barcelona. Una de les tasques més importants que es fan al museu és la de restaurar peces per tal d’exposar-les. Ens ajudes?

Visites guiades, planetari i… ‘Patapum!’

  • 11 i 12.30 h Planetari mariner: tastet al Planetari per conèixer les principals constel·lacions, la importància de dominar el temps en el mar i els diferents cels que la gent de mar ha trobat en els seus viatges.
  • 11 i 13 h Descobreix les Drassanes Reials (visita teatralitzada): no us perdeu la visita guiada que farà el cosí arqueòleg d’Indiana Jones… Amb ell descobrireu els secrets de les Drassanes i la galera reial.
  • 12 h Presentació del nou butlletí infantil ‘Patapum!’ i taller: durant l’acte de presentació del nou butlletí infantil, us presentarem els personatges i la seva il·lustradora, la Sònia González, qui us signarà el vostre exemplar. Al taller de xapes, us podreu emportar al Nico, l’Ona, en Pau, o la Laia.