L’Auditori ha celebrat aquest dissabte el seu 20è aniversari amb una jornada de portes obertes. Una oportunitat única per descobrir tots els racons de l’edifici. Els visitants han pogut sentir el que viuen els músics just abans de sortir a l’escenari, recorrent aquelles zones on normalment el públic no hi té accés, com els camerinos o les sales d’assaig.

A més, aquells que s’han acostat a L’Auditori han pogut gaudir de diverses actuacions que s’han fet a la part exterior de l’edifici pensant per a tota la família.

20 anys de la inauguració de L’Auditori

El 22 de març de 1999 es va inaugurar L’Auditori de Barcelona. Els Reis d’Espanya i representants del món polític i cultural van assistir a l’acte. L’OBC va presentar un programa musical que va començar amb una obra de Joan Guinjoan. La primera vetllada de L’Auditori es va tancar amb el “Glòria” d”El pessebre’, de Pau Casals

Prop de 8.800 concerts en 20 anys

20 anys d’història donen per escoltar molta música a les sales de L’Auditori. De fet, cada any s’han programat una mitjana de 438 concerts a l’equipament. L’any 2008 va ser de rècord, amb 662 actuacions al cartell.

Pel que fa a l’ocupació, en els darrers anys s’ha mogut al voltant del 75 %. El millor registre es va donar el 2004, amb un 85 % d’ocupació als espectacles programats a L’Auditori.