Quins pactes hi haurà a l’Ajuntament de Barcelona després de les eleccions municipals del 26 de maig? La política d’aliances ha centrat un nou debat entre els candidats a l’alcaldia dels partits amb representació al consistori que s’ha fet, aquest dijous, a la Cadena SER Catalunya. Ada Colau (BComú) ha buscat la complicitat d’ERC i el PSC per a “un acord estable progressista”, però només Ernest Maragall (ERC) s’ha obert a entendre’s amb l’alcaldessa.

“Hem fet grans coses amb ERC, però no han volgut entrar al govern”, ha etzibat Colau, que ha replicat a Maragall els pactes amb JxC a la Generalitat. Colau ha reclamat a Jaume Collboni (PSC) que digui amb qui vol pactar perquè creu que vol fer acords amb Manuel Valls (BCN Canvi-Cs). “Ni Rivera ni Valls”, ha sentenciat Colau, que no ha aconseguit que Collboni digués clarament amb qui descarta pactar i amb qui no.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats eleccions municipals 2019 a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Maragall ha presentat ERC com el partit en condicions de bastir “un acord de ciutat progressista i republicà”. “Espero conversar amb Colau”, ha dit el candidat dels republicans, que ha afirmat que Collboni no està en “la centralitat”. L’alcaldable socialista ha acusat Maragall de practicar “el pujolisme 2.0” per donar culpes a Madrid, i cada vegada que Colau plantejava un acord d’esquerres recordava a l’alcaldessa que va trencar el pacte de govern amb el PSC.

Artadi i Valls reclamen un canvi

Elsa Artadi (JxC) ha dit que cal “un canvi urgent” a l’Ajuntament de Barcelona i ha presentat la seva formació com “l’única opció real”. “No valen els models dels 80”, ha dit Artadi, en al·lusió al tripartit d’esquerres, i ha afegit: “necessitem un canvi, no un recanvi”. Manuel Valls ha agafat també la bandera del canvi i ha rebutjat pactar amb Colau i amb independentistes. “Cal un canvi potent, no aliances d’esquerres”, ha dit Valls, que ha demanat fugir del debat esquerra-dreta.

Josep Bou (PP) ha plantejat “posar al calaix el populisme de Colau i l’independentisme d’Artadi i Maragall” perquè “no surti mai més”. Des de la CUP, Anna Saliente ha qualificat de “surrealista” que Colau vulgui reeditar un pacte amb “el PSC del 155” i ha plantejat els pactes postelectorals com una tria entre “la continuïtat o la transformació”.