Aquest 2024 fan 10 anys i ho celebren amb un nou EP en castellà. És el primer treball que la banda barcelonina de rock alternatiu GYOZA publica en una llengua que no sigui l’anglès després de diversos senzills i tres LP. Titulat ‘Beber y doler‘, asseguren al programa ‘Plaça Tísner‘ que “se centra més en el dolor que en el beure”. I, segons, Marina Berlanga, bateria i lletrista del grup, “parteix d’un procés de dol” que va viure mentre escrivia els textos.

Mesclar i gravar el teu grup és complicat perquè notes més els errors”
Adrià Marva, GYOZA

El guitarrista i cantant, Adrià Marva, és el compositor principal del conjunt. Ha decidit enregistrar i mesclar les cançons del grup per primera vegada després d’haver treballat com a productor amb altres bandes de l’escena alternativa catalana. “Teníem pèrdues monetàries i vam pensar a fer un EP autoproduït per estalviar, però mesclar i gravar el teu grup és complicat perquè notes més els errors”, relata.

Més grups de música que sales de concerts

Amb més de 200 actuacions a l’esquena i després d’haver tocat per tot l’estat, els GYOZA asseguren que els està costant més trobar sales de concerts i festivals on actuar després de la pandèmia. “Hi ha més grups que sales i la cosa està complicada”, adverteix el músic.

De moment, però, aquesta primavera presenten temes nous a ciutats com Madrid, València i Saragossa. També actuaran a Barcelona, a la sala WOLF el divendres 24 de maig, amb un directe que “és com una puntada de peu a la cara, concís i contundent“.

Muse, Idles o Queens of the Stoneage

Xavi Montferrer, Isaac Valdés, Alex Fernández-Cardellach, Marina Berlanga i Adrià Marva formen part d’aquest projecte pel que “ho han donat tot” i no pensen “deixar-ho ara”. Per a Marva, compliria el seu somni més gran “telonejant Muse, Idles o Queens of the Stoneage”. Aquestes són, de fet, algunes de les principals influències de la banda.