Un fotògraf nord-americà va aconseguir reunir milers de persones totalment nues a Barcelona. Va ser el 8 de juny del 2003, quan Spencer Tunick va fotografiar prop de 7.000 persones a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Un dels participants en la sessió fotogràfica, Andoni Santoyo, explica al ‘Va passar aquí‘ com aquell diumenge a les 7.30 h els van convocar amb indicacions sobre les postures que havien de fer per la fotografia coral. Destaca que hi van acudir molts grups d’amics i famílies senceres com una activitat comunitària a Montjuïc.

Rècord mundial de cossos nusos

Només esperaven unes 200 persones, però finalment van anar-hi 7.000, una xifra que va suposar un rècord mundial per a Tunick en aquella època, i que després va superar a Mèxic, amb 20.000 persones. Però la instal·lació a Montjuïc va permetre a Tunick fer el salt a la resta del món.

El fotògraf Spencer Tunick ja havia fotografiat multituds nues a la seva ciutat, Nova York, però aquesta ciutat va tenir problemes amb la justícia. A Barcelona aquesta experiència no s’hagués pogut fer després del 2011, quan el plenari va modificar l’ordenança del civisme i va prohibir el nudisme, amb els vots a favor de CiU i PSC .