A finals de juliol des de les xarxes socials del futur Espai Texas es va fer una crida a enviar currículums per formar part del nou equip tècnic i de taquilla de la part dedicada a teatre. La resposta ha estat un èxit i, en menys d’un mes, han rebut més de 2.000 candidatures. Així i tot, en els dies vinents obriran més ofertes de feina “per a les places de cinema i de bar”, tal com explica Joan Teixidor, un dels responsables de la programació cinematogràfica.

Els responsables de l’Espai Texas també celebren l’èxit de la campanya de micromecenatge, que ha recaptat gairebé 140.000 euros, que es destinaran a finançar part del projecte tot i que preveuen obrir noves línies d’ajuda.

El nou Texas

De moment, les obres avancen a bon ritme. L’objectiu és fusionar dues de les antigues sales dels Cinemes Texas en un sol espai dedicat a les arts escèniques i transformar part de l’antic vestíbul en un bar que servirà de lloc de trobada. Les altres dues sales de projecció mantindran la seva funció i s’estrenaran amb ‘Barbie’ i ‘Oppenheimer’ en català (doblatge o versió original subtitulada en aquesta llengua).

Un altre dels canvis té a veure amb les butaques. Els antics seients no encaixen amb la nova sala de teatre i es van posar a la venda. Ara, se substituiran per unes altres que els llogarà l’Ajuntament d’Altafulla.

L’obertura del futur Espai Texas es preveu per a mitjans d’octubre, una mica més tard del que s’havia dit inicialment per petits problemes logístics. “Si és una setmana, no passa res, tot i que en aquests moments és dur per a nosaltres perquè estem pagant el lloguer”, explica Anna Rosa Cisquella, productora i impulsora del projecte.