Les funeràries neguen que el preu mitjà d’un enterrament superi els 7.000 euros

Mèmora, l’operadora més gran de la ciutat, creu que la nova empresa pública no tindrà efectes al mercat amb només sis sales de vetlla

Les dues empreses funeràries que operen a la ciutat, Mèmora i Áltima, neguen que el preu mitjà d'un enterrament sigui de 7.149 euros, tal com que els atribueix un informe extern encarregat per l'Ajuntament. El director general de l'àrea de Serveis Funeraris d'Áltima, Josep Ventura, creu que l'estudi s'ha fet "amb manca de rigor", i assegura que els seus serveis tenen un preu mitjà de 4.500 euros. El director de Comunicació de Mèmora, Fernando Sánchez, recorda que l'informe de l'Ajuntament s'ha fet amb 44 factures, "una mesura no adequada".

Josep Ventura assegura que el preu mitjà de 4.500 euros que ofereix Áltima inclou les despeses de cementiri i l'IVA del 21 %, i es la mitjana del miler d'enterraments de clients particulars que va fer el 2016. Per això discrepa de les xifres que dona l'informe encarregat per l'Ajuntament. El director general de l'àrea de Serveis Funeraris d'Áltima creu que amb una empresa municipal, l'Ajuntament actuarà amb "avantatge competitiu" en el sector i demana que la competència s'ampliï amb altres operadors privats i no un de públic.

Des de Mémora, Fernando Sánchez recorda que un informe recent de la UPF  fixava el preu mitjà en 4.200 euros, sense despeses de cementiri ni IVA. "Els preus que vol oferir l'Ajuntament són similars als de les empreses que ja operen a Barcelona", ha dit Sánchez. El director de Comunicació de Mémora ha assegurat que el tanatori amb sis sales de vetlla que projecta la funerària municipal "no tindrà efectes" en els preus perquè ara hi ha "un excés d'oferta" ja que les sales tenen una ocupació mitjana del 50 %.