Segons l’organització, el motiu per celebrar aquest mercat és fer front a les retallades de les entitats solidàries. La idea, per tant, és que els visitants puguin comprar productes artesans originals per poder fer algun regal durant aquestes festes, i, a més a més, beneficiar els gats abandonats. S’hi podrà trobar tot tipus d’artesania, des de roba feta a mà, articles de papereria, ninots artesanals, bijuteria, productes per a nadons, il·lustracions, etc.

El mercat es farà en favor del Jardinet dels Gats, una entitat que treballa al districte de Ciutat Vella acollint els gats abandonats al carrer per buscar-los una nova llar. Es va constituir com a entitat el gener del 2008 gràcies als voluntaris que procuraven per aquests animals que vivien al carrer. Tot i així el projecte com a tal està en marxa des del 2005.

El mercat s’ubicarà a l’espai Makers of Barcelona (MOB), un espai polivalent situat al carrer de Bailèn número 11. El MOB acollirà la fira durant tot el dia, entre les 11.00 h i les 21.00 h d’aquest dissabte, 1 de desembre.

Fons benèfics pels gats de carrer

El 75% de l’aportació dels artesans, és a dir, 30 euros de cadascú, es destinarà a l’associació El Jardinet dels Gats. L’organització calcula que el donatiu arribarà als 700 euros. Tot i això, la quantitat pot créixer al llarg de dissabte, ja que els visitants que ho vulguin podran fer una aportació a les guardioles que estaran repartides per la fira. La resta dels diners, el 25% restant, es destinarà al lloguer del local.