És la imatge inusual de l'Apolo, tancat i barrat un dissabte a la nit. La sala i els locals propers estan clausurats des de dijous al vespre. Avui l'Ajuntament ha confirmat que fa dos anys ja es va obrir un expedient al propietari per les deficiències estructurals que es van detectar al soterrani, on la humitat ha afectat els pilars. Unes afectacions que segons el consistori no suposen risc d'ensorrament però que s'han de resoldre. Des de Fecasarm, l'entitat que representa els locals d'oci nocturn de la ciutat, asseguren que ara cal fer tot el possible per reobrir l'establiment amb la màxima seguretat. I demanen a l'Ajuntament que no ralentitzi el procés burocràtic, per la importància cultural i econòmica dins la ciutat d'aquesta sala. Aquests dies, el cessament de l'activitat ha alterat la programació prevista. "Des de l'Apolo ja han contactat amb diferents espais per celebrar-hi les activitats previstes de manera provisional. Un és la sala Razzmatazz que aquesta mateixa nit acollirà un concert que s'havia de celebrar a l'Apolo avui mateix. Els responsables esperen poder tornar a la normalitat d'aquí a un mes.

A més de la Sala Apolo, s’han tancat també els locals adjacents, els números 107, 111 i 113 del carrer Nou de la Rambla, al barri del Poble-sec. Els problemes estructurals es van detectar al soterrani de l’edifici, on la humitat ha afectat els pilars. L’Ajuntament va avisar ja fa dos anys en diverses vegades que els problemes s’havien de resoldre, tot i que no hi havia un risc d’ensorrament. De fet, la primera inspecció es va detectar un cert deteriorament “no greu” de l’edifici.

Per la seva banda, la Fecasarm, l’entitat que agrupa els locals d’oci nocturn, ha demanat al consistori que un cop garantida la seguretat de l’immoble el reobri tan aviat com sigui possible. Per limitar les pèrdues, demanen a l’Ajuntament que no ralentitzi el procés burocràtic, per la importància cultural i econòmica dins la ciutat d’aquesta sala. Des de la Sala Apolo, ja han contactat amb altres espais de concerts de la ciutat per mantenir els concerts previstos en les pròximes setmanes, i ho aniran informant a través de la seva pàgina web, per Twitter i Facebook.