La Natividad Insua viu al barri de Can Castellví, a Collserola. Tot i ser al municipi de Barcelona, es troba que no pot tenir internet ni telèfon fix. Quan hi va anar a viure fa tres anys, va demanar que l’hi instal·lessin. Una gestió que es pensava que no seria complicada perquè els veïns del seu carrer ja en tenien. De moment, però, cap companyia telefònica no l’hi han instal·lat ni sembla que ho hagin de fer properament. Per acabar-ho d’adobar, la cobertura de telefonia mòbil a la zona tampoc és bona i si té una urgència depèn dels seus veïns per poder-se comunicar.

Sense poder trucar ni teletreballar

Insua denuncia que no disposar d’internet li provoca molts maldecaps. “Tinc una nena petita i, en cas de tenir una urgència, he de trucar des de casa dels veïns, si és que hi són” explica. “Tampoc no puc teletreballar i ara hi ha molta demanda d’aquest tipus de feina. A més, aquest és un lloc amb un alt risc d’incendi i si passa qualsevol cosa, no puc avisar a ningú perquè aquí, tenir cobertura de mòbil o no, depèn de com bufi el vent” afegeix.

Els veïns del costat tenen fibra

La instal·lació de la fibra es va fer en aquest carrer ara fa cinc anys, però llavors els propietaris del que ara és casa seva van desestimar fer-la. Ara es troba que ningú l’hi vol instal·lar perquè, segons li han dit els operaris extraoficialment, suposa una despesa massa alta per a una sola usuària. Les companyies de telefonia li diuen que es posi en contacte amb l’Ajuntament i l’Ajuntament li diu que es posi en contacte amb Telefónica. Un peix que es mossega la cua i que no arriba enlloc en un barri, on justament, de cables no n’hi falten.

Els veïns contigus a casa seva tenen fibra òptica des de fa cinc anys