Julian Assange ha denunciat una vulneració dels drets humans a Catalunya per part de l’Estat espanyol. L’activista polític ha explicat que un vot és l’expressió d’una opinió i que “el govern de Rajoy vol evitar que la gent expressi l’opinió de com vol que vagi la societat”.

Assange ha parlat també de ciberseguretat després del tancament de pàgina web de la Generalitat sobre el referèndum, també privades com el web de l’ANC, fins i tot després de demanar a companyies telefòniques que no permetessin l’accés a continguts relacionats amb l’1 d’octubre. Per això ha donat diversos consells a la videoconferència. També recomana utilitzar xarxes socials amb xats encriptats.

En aquest sentit, Assange ha dit que cal estar preparats per si l’Estat arribés a tallar la connexió a internet. I ha recomanat utilitzar FireChat: “Pot funcionar sense internet, funciona connectant els mòbils directament entre si, no a través de Vodafone o Orange, directament entre dispositius”, ha explicat.  Assange ha acabat la xerrada confessant que li agradaria repetir l’experiència més endavant.