El proper mes d’octubre, Barcelona lluirà de manera ben visible que és Capital de l’Alimentació Sostenible. Hi haurà diferents esdeveniments per conscienciar la ciutadania i per impulsar polítiques per una alimentació saludable per a tothom. Tot plegat s’articularà en tres grans eixos: ciutadania, economia i política.

Setmana de l’Alimentació Sostenible

Entre el 14 i el 24 d’octubre, se celebrarà la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible, amb un centenar d’activitats obertes als barcelonins. Sota el lema “Menjant canviem el món”, inclourà xerrades, debats, tallers familiars, experiències gastronòmiques i espectacles per a tots els públics i edats, al voltant del Dia Mundial de l’Alimentació, que es commemora el 16 d’octubre. “Barcelona vol posar-se a primera línia internacional de ciutats que estan treballant per un model alimentari sostenible i, a més a més, vol que la ciutadania sigui part d’aquet canvi”, ha afirmat Álvaro Porro, comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona.

El Gastronomic Forum Barcelona

El 20 d’octubre, Fira de Barcelona acollirà al recinte de Montjuïc una nova edició del Gastronomic Forum Barcelona. Aquest esdeveniment, amb més de 20 anys d’història, es renova per obrir-se a nous mercats i difondre els valors de l’alimentació sostenible. En aquest sentit, s’hi promourà l’adhesió a un manifest per la restauració sostenible. Hi participaran més de 200 expositors i professionals de renom, com Carme Ruscalleda, Joan Roca i Eneko Atxa, entre d’altres.

El Fòrum Global de Polítiques Alimentàries

Finalment, des de la perspectiva política, Barcelona acollirà el VII Fòrum Global de Polítiques Alimentàries del Pacte de Milà, del 19 al 21 d’octubre. S’hi trobaran més de 200 tècnics i representants polítics de les principals ciutats europees i d’altres continents per debatre l’alimentació sostenible, posant el focus en l’impacte sobre el canvi climàtic. El fòrum pretén influir en la cimera de les Nacions Unides que tindrà lloc a Glasgow del 31 d’octubre al 12 de novembre i que tractarà sobre aquesta problemàtica. Segons Porro, “el sistema alimentari produeix entre un 21 i un 37 % de les emissions que provoquen el canvi climàtic”.