Aleix Bertomeu és el jove a qui dissabte al voltant de la una de la matinada no van deixar entrar al bar de copes La Traviesa, al carrer de Tuset, per, segons diu, dur arracades. Bertomeu afirma que el personal de seguretat li va deixar clar educadament i de forma explícita que “amb les arracades no pots entrar. O te les treus o no entres”. Després d’insistir-hi un parell de vegades, l’Aleix diu que en tot moment li van afirmar que les normes del local ho prohibeixen.

Dubto que hi hagi una norma escrita del local en què posi que els homes amb arracada no hi poden accedir
Aleix Bertomeu

Aquest jove opina que és un cas clar de classisme i sexisme. L’Aleix dubta que hi hagi cap norma escrita en què explícitament s’especifiqui que els homes no poden entrar-hi amb arracades. Creu que “és la tònica d’aquests locals de la zona” i afegeix que és un local que s’ha posat de moda on acudeixen “influencers”. I apunta: “No crec que a aquestes persones conegudes se’ls prohibeixi entrar-hi amb arracades”.

Sensació d’impotència

L’Aleix assegura haver sentit impotència davant d’aquesta discriminació, que també considera sexista perquè “fa diferència entre homes i dones” i que a més no respecta “la lliure expressió de gènere”. Bertomeu ha explicat a betevé que les seves amigues van preguntar si elles s’havien de treure les arracades per un tema de seguretat i els van dir que “no calia”. Finalment l’Aleix i les seves amigues van marxar per la incomoditat que diu que els suposava entrar a un local “amb aquests valors”.

Els propietaris asseguren que no complia amb el “dress code”

betevé ha pogut parlar amb la direcció del bar de copes La Traviesa i asseguren que “les arracades no són cap problema” i afegeixen que “hi entra molta gent que en duu”. Diuen que si no el van deixar entrar “és perquè no complia amb la vestimenta que exigeix l’establiment” i que probablement “no es devia comunicar bé a l’entrada”. Així ho han fet saber a les xarxes amb un comunicat.

Des del local també han argumentat que el jove va venir “molt tard”, quan “el local ja estava ple”, i això també va ser un motiu per no deixar-lo entrar. Diuen “estar en xoc” per la repercussió que ha tingut aquesta qüestió a les xarxes i que tot i que han intentat posar-se en contacte amb l’Aleix “no ha estat receptiu a parlar amb ells”.

Observatori contra l’Homofòbia: “Es tracta d’una discriminació per raó d’expressió de gènere”

L’Observatori contra l’Homofòbia ho té clar. Eugeni Rodríguez, president de l’entitat, afirma que es tracta d’un cas clar de discriminació per raó d’expressió de gènere tipificat a l’article 34.4 C de la Llei 11/2014, sobre drets LGTBI. Rodríguez assegura que s’hauria d’obrir un expedient per determinar per què no es va deixar entrar aquesta persona al local. Ha explicat a betevé que ja s’han posat en contacte amb l’Aleix per acompanyar-lo i assessorar-lo jurídicament i també han posat en marxa el protocol de la ciutat. Això implica comunicar-ho a l’Oficina per la No Discriminació, de la qual l’Aleix també ha rebut suport.