Els veïns que viuen al conegut com a carrer del Passatget, al Poblenou, viuen amb temor i alerta la retirada d’una teulada d’amiant d’una nau en desús. El solar està situat a l’illa compresa entre els carrers del Llatzeret i de Pujades. L’Associació de Veïns del Poblenou critica la forma com s’estan fent els treballs i denuncia que les mesures que s’han pres no garanteixen que les partícules d’amiant no afectin els habitatges del voltant.

A les imatges que han enregistrat des de casa seva, es veu la teulada coberta amb plàstics —plens de forats— i també es percep el moviment de frec de les plaques de fibrociment.

Al solar es farà un aparcament

Els treballs van arrencar aquest dilluns i previsiblement s’allargaran fins dijous. Una de les veïnes afectades, la Marique, ha explicat a betevé que possiblement els enllestiran aquest mateix dimecres. Al solar es farà un aparcament. Aquesta veïna lamenta que s’hagi concedit el permís corresponent per fer la retirada d’aquesta manera.

Els veïns afirmen que els operaris sí que han pres les mesures que estableix la normativa —van vestits amb la granota i disposen de dutxa—, però creuen que de cara a l’entorn les coses no s’han fet bé.

Segons l’Ajuntament es tracta d’un cobriment provisional

El districte de Sant Martí ha informat que es tracta d’un cobriment provisional mentre no reben el pla de treball. Explica que l’empresa disposa d’un comunicat d’obres admès i assegura que encara no s’està actuant sobre el fibrociment.

L’actuació sobre la teulada d’amiant està en espera de tenir el pla de treball aprovat per la Generalitat. En aquest moment, i segons fonts municipals, només estan fent les obres interiors sense incidència en el fibrociment de la teulada.