El festival gastronòmic Barcelona Degusta presenta un ampli ventall d’activitats que volen servir d’aparador del sector, ja que, com assegura la seva directora Susana Gibert, la intenció és “acostar la gastronomia tant artesanal com industrial a tots els públics”. El saló combina així la mostra de productes amb tota mena d’activitats relacionades amb la cuina: tallers perquè els més petits experimentin amb el menjar, una amplia selecció de ‘food trucks’ on tastar especialitats de carrer, projeccions cinematogràfiques o sopars a 50 metres d’altura.

Com ha assenyalat Josep Antoni Valls, director general d’Alimentaria Exhibitions, el Barcelona Degusta vol “continuar consolidant allò que el diferencia” d’altres certàmens gastronòmics de la ciutat. En aquest sentit, ha insistit en la vocació didàctica d’aquest esdeveniment i en la seva voluntat de fomentar el consum de productes de qualitat.

Cuinant amb estrelles Michelin

El certamen reuneix grans noms de la cuina catalana. El públic podrà participar en les demostracions de fins a deu professionals reconeguts amb estrelles Michelin. Entre d’altres, Nandu Jubany, que presentarà una selecció d’arrossos; Joan Roca, que se centrarà en les possibilitats dels aperitius, o Carles Gaig que donarà la seva visió de plats clàssics com els canelons i els macarrons. Carles Abellán fa especial atenció a la ciutat amb una proposta de guisats amb la que “vol recuperar plats molt tradicionals de  Barcelona però que ja no estan actualitzats als restaurants” com la sarsuela o l’arròs barcelonès.

Dolços i cervesa

Josep Antoni Valls assegura que en aquesta cinquena edició el Barcelona Degusta ha volgut apostar per un model integrador. Per això, incorpora iniciatives com la BCN & Cake, important fira de pastisseria i rebosteria creativa, o el Degusta Beer Festival, que aproparà al públic cerveses de tot el món, amb especial atenció a les elaboracions artesanes. Al costat dels dolços i la cervesa, que tindran una presència destacada, el Barcelona Degusta també oferirà espais dedicats al vi, el pa i el formatge.

El Saló Barcelona Degusta celebrarà la seva cinquena edició coincidint amb la Mercè, del 24 al 27 de setembre, al Palau 1 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.