Estan tocats però no enfonsats. Per als veïns del Parc de Joan Miró, s’allunya la possibilitat de salvar-lo de les obres de perllongament de l’L8 dels Ferrocarrils Catalans, però no tiren la tovallola. Apunten que tot i que se’ls ha anunciat des de Territori que no veuen factible la proposta plantejada amb el suport de diversos arquitectes, encara hi ha marge, ja que els motius al·legats no la impedeix al 100 %.

Des del veïnat admeten que s’està prioritzant una logística més senzilla i la reducció dels costos, en lloc de prioritzar la salut dels qui viuen a prop del parc. El Departament de Territori ha confirmat a betevé que a banda de la incompatibilitat de calendari amb l’activitat firal —que implicaria haver de pagar indemnitzacions—, la proposta veïnal no és viable “sense demolir part del pavelló”. Una solució que ja es va descartar en la fase d’anàlisi d’alternatives presentada la tardor del 2023.

Assemblea veïnal, el 16 de març

La plataforma veïnal ha convocat una assemblea dissabte de la setmana que ve, 16 de març, (d’11 a 12 h del matí) per donar-ne més detalls i valorar els pròxims passos, tot aprofitant que al barri s’hi convoca una cercavila festiva i reivindicativa aquell dia.