EDUARD FREIXEDES, regidor de Sant Martí "Un grup de veïns han optat per mirar d'interferir en l'inici de les obres, d'unes obres que no eren secretes, que estaven absolutament anunciades al barri, que estaven absolutament conegudes per tothom que la rambla es faria en diverses fases, i tornen a plantejar el tema de l'assfalt." XAVIER PEJENAUTE, president de l'AV Poblenou "El que no pot ser és que abans de convocar aqueta comissió per parlar de què s'ha de fer de les rodones, que és una cosa que havíem parlat, doncs que es decideixi unilaterlment pel districte tirar endavant la reforma."

Dimarts es va convocar una reunió d’urgència en rebre l’avís el dia abans, per part de l’Ajuntament, de l’inici de les obres. En la trobada van decidir realitzar una convocatòria aquest dimecres a les vuit del matí per aturar les obres i pressionar el consistori, que asseguren que ha iniciat les obres de forma unilateral. Fonts del districte, però, asseguren que es van avisar els representants veïnals de l’inici de les obres.

En total una vintena de persones s’han trobat per demanar que s’aturin els treballs i han bloquejat les màquines. Un representant del districte que casualment passava per la zona s’ha trobat amb els veïns, que li han recriminat que l’Ajuntament hagi tirat endavant amb les obres. Dos agents de la Guàrdia Urbana s’han apropat a la zona per comprovar què passava, mentre el representant municipal i les persones que han intentat aturar les obres parlaven sobre els plans del consistori per a la rambla del Poblenou. La conversa s’ha allargat una mitja hora i, finalment, el cap d’obra i manteniment ha comunicat als veïns que els treballs s’aturen, almenys fins al dia 18 d’abril, quan hi haurà una nova trobada del grup de treball en què participen el consistori i les entitats del barri.

L’objectiu dels treballs iniciats per l’Ajuntament és canviar l’asfalt i rebaixar el nivell del paviment de les rotondes per facilitar el pas a la gent gran i a les persones amb problemes de mobilitat. Els veïns, però, s’hi oposen. Asseguren que no se’ls ha consultat el projecte i que no s’ha consensuat en la comissió creada per debatre la modificació de la rambla. Aquest mateix dilluns el regidor del districte, Eduard Freixedes (CiU) s’ha reunit amb representants dels veïns del barri, que demanen una consulta ciutadana per decidir el futur d’aquest carrer emblemàtic del Poblenou. Les agrupacions veïnals demanen al consistori que la comissió de seguiment en què participen també entitats i comerciants no es limiti a informar del progrés de la reforma, sinó que puguin participar de debò en la presa de decisions.