L’ANC i Òmnium, agrupats amb el lema “Ara és l’hora”, han editat un dossier amb recomanacions per als assistents a la ve baixa. L’organització de la concentració demana que aquells que vulguin participar-hi arribin al seu tram a les 16 h. Per a les persones amb mobilitat reduïda, la recomanació és que ho facin a les 15.30 h, quan encara serà possible arribar als trams en cotxe, tot i que sense poder aparcar-hi. Tanmateix, les primeres restriccions de trànsit començaran de forma esglaonada a les 15 h.

Pel que fa a les comunicacions, el compte de Twitter @araeslhora donarà informació sobre la ve baixa. També es preveu que hi haurà problemes amb les xarxes de mòbils, fet pel qual es recomana portar un transistor i escoltar les emissores de ràdio que facin el seguiment de la concentració.

Els moments clau de la ve baixa

Una vegada els participants arribin al seu tram, cap allà a les 16 h, començaran les actuacions musicals als dos escenaris dels extrems de la ve baixa, a la plaça de Pius XII i a la plaça de Sarah Bernhardt. Els grups 9Son, l’Elèctrica Dharma i Pep Sala, a Sarah Bernhardt; i Joan Rovira, Tremendos i Pepet i Marieta, a Pius XII, amenitzaran l’espera durant una mitja hora.

A tres quarts de cinc, les capçaleres situades a tocar de la plaça de les Glòries Catalanes començaran a avançar per acabar tancant el vèrtex de la ve baixa. A la vegada, tots els trams començaran a rebre instruccions per començar a formar el mosaic de la senyera.

A les 17.14 h es produirà el moment àlgid de la concentració, amb la formació del mosaic, que recorrerà els 11 quilòmetres de la Via. Després, les 54 colles participants aixecaran castells al llarg de tot el recorregut i l’acte es tancarà amb un discurs i el cant d”Els segadors’ més enllà de les 18 h.