NÚRIA ARDÈVOL, infermera del CAP Manso Precisament aquest dies des dels ambulatoris estan anant als instituts per vacunar els nens de segon d'ESO contra el tètanus i la diftèria. Només a Barcelona s'administraran un total de 7.500 vacunes. Fins ara l'Agència de Salut Pública era l'ens encarregat de garantir la cobertura d'aquesta vacuna. Aquest any, per primera vegada, són un centenar d'infermeres dels ambulatoris les que ho fan. NÚRIA ARDÈVOL, infermera del CAP Manso Un cop vacunats es registren les dades de cada nen als centres d'atenció primària i en cas necessari s'avisa les famílies si hi ha vacunes pendents. Des del Departament de Salut recomanen a totes les famílies complir els terminis del calendari vacunal per evitar desenvolupar la malaltia en qüestió i també per impedir-ne el contagi.

La novetat d’enguany és que el personal del CAP han estat els encarregats de rebre l’autorització dels pares i posar aquestes vacunes. Durant aquest primer quadrimestre s’han administrat les del tètanus i la diftèria als nens d’entre 14 i 16 anys, en 116 centres educatius, tant públics com privats i concertats de la ciutat. Un cop s’ha fet s’ha registrat la informació de forma immediata a l’Estació Clínica d’Atenció Primària. Aquestes són les darreres vacunes que s’apliquen als menors. Les dosis següents ja arriben a l’edat adulta, una cap als 40 anys i una altra als 65 anys. Fins als sis anys les vacunes es posen a l’ambulatori, però a partir d’aquesta edat, són les autoriotats sanitàries les que es desplacen als centres escolars per administrar-les.

Des del CAP Manso han assegurat que cada vegada hi ha menys famílies que no vacunen els fills. Actualment els índexs de vacunació en aquest CAP arriben al 92%.

Comparteix a: